Испанска диетоложка: Как да свалим 3 кг за 7 дни – без йо- йо ефект! Виж Тук:

Възможно ли е да свалим 3 кг само за седмица, при това без строга изтощителна диета и без йо- йо ефект?

Испанската диетоложка Ана Бейон ни дава отговора: „Да, възможно е. Чрез диета, която атакува мастните депа и предпазва мускулната маса“. „Режимът не предлага никакви заблуди. Тайната е в комбинирането на хранене с други полезни и здравословни навици“.
Ето кои са съветите на диетоложката:

1. Преди всичко – протеин!
Трябва да приемаме протеини, за да градим мускулна маса. Препоръчва се бялото месо и ограничаване на червеното. Трябва да приемаме и достатъчно риба: сьомга, аншоа, сардини, пъстърва. Добре е да включваме яйца в седмичния си режим на хранене. Ферментиралата напитка кефир също е горещо препоръчвана от специалистите.

2. Ананас, лимон и грейпфрут – сигурни помощници в топенето на мазнините.
Тези цитруси са с доказано действие в топенето на мазнините. Когато тялото ги храносмила, използва повече енергия, отколкото получава от тях.
Когато се събудите и преди да закусите, изпийте чаша вода с изцеден лимонов сок, за да се активира метаболизма.
На закуска изпийте чаша син или червен чай + едно киви + печена филия от ръжен хляб + парче пуешко филе или парче авокадо или извара с ниска масленост и без сол
На обяд риба – печена + салата от маруля или зеле, овкусена с лимонов сок
На вечеря – голяма салата от маруля, краставица, целина, морков или други сезонни зеленчуци. Кофичка кисело мляко с нисък процент масленост“.

3. Две чаши вода преди всяко хранене
Не само заради засищащия ефект, но и за да не забравяме да пием вода. Не трябва да пием вода, само когато изпитваме жажда – тогава вече тялото ни е изгубило около половин литър. През зимните месеци е трудно да изпием толкова вода. Затова можем да комбинираме с повече чай. Освен това, научно е доказано, че когато пием по две чаши вода преди хранене, апетитът намалява.

otslabvane-10

4. Далече от бързата храна
Пържени картофи, сладкиши, бонбони, тестени изделия, и пр. Трябва да избягваме всякакви подобни храни, ако искаме наистина да отслабнем. Препоръчва се ограничаването на захарта и бялото брашно.

5. Забравете за алкохола
Води до задържане на течности, вреди на съня, причинява внезапен и остър глад. Освен това, съдържа само калории и нищо повече. Така че, който иска да сваля килограми, трябва драстично да ограничи алкохола.

6. Осем часа сън, за да сме слаби
Липсата на сън отваря апетит за захар и мазна храна. Качественият сън е изключително важен за здравето, а и за работата на метаболизма. Трябва да се съчетае с лека вечеря поне три часа преди лягане.

7. Ранно ставане
Учените са доказали, че хората, които ставата около 11 часа, консумират средно 250 калории повече. Налитат повече на бърза храна, ядат по- малко плодове и зеленчуци.

8. 30 минути тренировка HIIT всеки ден
Това са най- ефективните упражнения за топене на мазнини и отслабване. Те се правят на интервали и са с висока интензивност. „Ускоряват метаболизма, подобряват хормоналните нива, изгарят калориите, тренират всички мускулни групи“, категорични за фитнес инструкторите. А най- хубавото е, че могат да се правят у дома, тъй като има изобилие от виде в ютюб.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване