Ето кои храни да избягваме, за да НЕ трупане мазнини по Ханша:

Начинът, по който мазнините се трупат и разпределят по тялото, е свързан с определени фактори, сред които хормонален дисбаланс, хранене и наследственост. Най- проблемните зони по тялото, където най- бързо и лесно се трупат мазнините, са корема, бедрата и ханша. Това много зависи от типа фигура, която имаме, както и от предразположението.

Днес ще разгледаме по подробно проблемът с напълняването в ханша. То може да се случи изключително бързо. Затова трябва да се постараем да го избегнем преди да се случи.

Храните, които водят до бързо напълняване в ханша

„Когато ядем определени тежки храни, и особено когато прекаляваме с тях, мазнините попадат в кръвоносната система почти веднага. Организмът може да започне да я обработва между 1 и 3 часа след приема. След това се натрупва основно в областта на ханша, бедрата и корема“, посочва изследване на Университета в Оксфорд.

Трябва да имаме предвид, че тези храни се лепят директно на ханша. Затова, просто трябва да ги отбягваме.

Ето кои са най- проблемните храни за ханша:

1. Газирано и алкохол
Доказано е, че тези видове напитки водят до трупане на мазнини по тялото. А при жените, особено в зоната на ханша.
2. Сладолед
Може да ни се струва, че сладоледът е невинно удоволствие. Но, всъщност, е сред основните храни, които трупат мазнини по ханша. В 100 грама сладолед се съдържат между 5 и 15 грама мазнини. Ако го избягваме, ще си спестим много главоболия, свързани с топенето на мазнините по ханша.
3. Червено месо и колбаси
Консумацията на големи количества от тези храни, са свързани директно с напълняването. По- добре е да ги заместваме с риба и бяло месо. А растителните заместители са културите от семейство бобови – фасул, леща, грах и пр.
4. Картофи
Съдържат големи количества въглехидрати, независимо от начина, по който ги приготвяме. Пърженият вариант, разбира се, е най- висококалоричен и забранен за хората, които искат да отслабнат. Като здравословен и по- нискокалоричен заместител се препоръчват бататите или сладки картофи, приготвени на фурна.
5. Бърза храна
Ако искаме да сме във форма и да нямаме проблеми с килограмите, най- добре да ги избягваме. Освен че хлябът или тестото, с което са приготвени, е висококалорично, същото важи и за сирената и колбасите, които са добавени. Да не говорим за сосовете, като кетчуп и майонеза, които са същинска калорийна бомба.
6. Купешки натурални сокове
Според изследване на Университета в Калифорния, ако редовно консумираме такива напитки (както правят повечето от нас), с времето се стига до значително увеличаване на теглото. Пиенето на сокове, които съдържат само захароза, без никакви фибри, може да причини натрупване на мазнини като цяло, и особено в проблемните зони.
7. Сушени плодове
За разлика от пресните, съдържат между 5 и 8 пъти повече калории. Например, едно и също количество прясно грозде съдържа около 60 калории, докато сушеното – 460.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване
Един коментар по “Ето кои храни да избягваме, за да НЕ трупане мазнини по Ханша:
  1. Bonim каза:

    здравей те азвих желала да надебелея – ако някой знае как нека да ми даде насоки – благодаря bkv52@ abv. bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване