Ето каква трябва да е сутрешната закуска, за да ни помага в отслабването

Когато не закусваме, метаболизмът става по- бавен. Необходимо е да го правим обаче, за да може тялото да преработва мазнините. Освен това, закуската ни зарежда с енергия, за да имаме сили за най- активното време през деня. Поради тези причини, сутрешното хранене е задължително, ако искаме да отслабнем и да активираме метаболизма.

Закуската е най- важното хранене за деня. Ако го пропуснем, до края на деня все ще ни измъчва глад и ще нагъваме между храненията, а поради липсата на енергия, метаболизмът ще се забави.

Каква трябва да е закуската, за да подпомага отслабването:

– Трябва да се закуси малко след ставането сутрин. Така тялото веднага ще започне да топи мазнините.
– Закуската трябва да е здравословна и да не съдържа много мазнини. Най- препоръчителни са пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците, протеините. Те ни осигуряват много енергия и са нискокалорични.
– Добре е закуската да се раздели на две части. Едната, веднага щом станем, а втората – един час по- късно. По този начин активираме метаболизма. Или, лека закуска след ставане и още една закуска в преди обеда.
– Преди да се нахраним, изпиваме голяма чаша вода. Пиенето на вода е изключително важно, защото активира метаболизма, хидратира и елиминира токсините.

dieta-kiselo-mliako-plodove

Ето кои са най- подходящите храни за сутрешната ни закуска:

Ако искаме да отслабнем, тези храни трябва да присъстват в закуската:
Овесени ядки/трици: Съдържа много фибри и полезни вещества. Поддържа ни сити за повече време. Въглехидратите, които съдържа, се освобождават бавно, поради което, няма да изпитваме глад доста време.
Яйца: Богати са на протеини, които блокират усвояването на мазнините. Карат ни да се чувстваме сити.
Кисело мляко: Съдържа протеини и калций. Нискокалорично е и ни зарежда с много енергия. Създава продължително усещане за ситост.
Плодове: Богати са на фибри, вода, витамини и минерали. Зареждат ни с енергия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване