Двете най- неподозирани тайни на Отслабването! Виж Тук:

otslabvane-1

Едва ли можете да си представите кои са двете тайни на отслабването и на хубавата фигура. Това са сутрешната закуска и сънят!

Те са част от нашето ежедневие и даже не се замисляме за тях, но всъщност са изключително важни не само за тялото ни, но и за здравето.

Тайните на съня, за да имаме хубава фигура

Сънят има огромна значение за начина, по който тялото ни отпочива. Толкова е важен за здравето, колкото храненето и движението.

Сънят и хормоните. От изключително значение е да спим по 8 часа през нощта. Ако в продължение на няколко дни не се спи по 8 часа, нивата на хормона лептин намаляват.
Лептинът и апетитът. Този хормон потиска апетита. Освобождава се в кръвта и съобщава на хипоталамуса, че трябва да потисне апетита, защото тялото има достатъчно мазнини в резерва. Ако спаднат нивата на лептина, поради липса на сън, гладът се изостря. Обикновено по- силен глад изпитват хората, които се хранят когато им падне, а не в точно определен час. Затова е много важно да се спи по 8 часа през нощта.

bezsanie-recepta

Липсата на сън вреди на здравето и фигурата ни

Грелинът и апетитът. Но лептинът не е единственият хормон, който въздейства върху апетита, когато не сте отпочинали достатъчно. По същия начин работи и грелинът. Този хормон изпраща сигнали до мозъка, че е време за ядене. Когато не сте се наспали, нивата на грелина се повишават.
Кортизолът. Този хормон регулира отговорът на тялото при стрес. Когато кортизолът е висок, поради липсата на сън, се случват серия от реакции, свързани с апетита и метаболизма. Нарежда на тялото да трупа мастни резерви в ситуация на стрес.

Когато сме се наспали през нощта, имаме повече енергия на следващия ден. Ако след като се събудим, закусим добре, ще сме заредени с всичко необходимо, за да се справяме с ежедневните си задължения спокойни и с усмивка.

Тайните на добрата закуска

Както сутрешната закуска, така и една- две междинни (плод или кафе), ни осигуряват достатъчно енергия да достигнем, без да гладуваме, до следващото основно хранене.
Здравословната сутрешна закуска трябва да включва:

стимулант: кафе или зелен/черен чай
фибри и въглехидрати: печен пълнозърнест хляб, мюсли и пр. пълнозърнести закуски
витамини: прясно изцеден плодов сок или плод
протеини: прясно или кисело мляко, сирене

Внимавайте с подсладителите. По- добре е да овкусявате кафето или чая си с мед, отколкото със захар или фруктоза. Но пък и една- единствена лъжичка захар няма да ви навреди.

Не трябва да прекалявате с порциите. По един представител от група е напълно достатъчен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване