Диетолозите съветват: Ето как да свалите 3 кг за седмица след празниците!

Ако по празниците сте качили някой и друг килограми, време е да предприемете мерки, за да ги свалите. Пролетта изглежда все още далече, но без да се усетите, ще дойде и ще се наложи да захвърлите дебелите якета и пуловери. За да не изпаднете в паника заради няколкото излишни килограма, качени през зимата, по- добре минете към действие веднага.

Ето няколко съвета от водещи европейски диелотози как да постигнете най- бързо желаните резултати – само в рамките на 1 седмица:

Протеини
Доктор Мануела Вердехо от клиника „Dalystatic” препоръчва да включим повече протеини в диетата си за отслабване, за да създаваме мускулна маса. Наблегнете на рибата (сьомга, аншоа, пъстърва, сардини), яйца, кефир и пр.

Ананас, лимон и грейпфрут – със сигурност топят мазнините
Според повечето диетолози, тези три плода за задължителни за всяка диета за отслабване, тъй като улесняват значително топенето на мазнините и подобряват храносмилането.

Когато се събудим, още преди да закусим, е добре да изпиваме чаша вода с лимонов сок, за да активираме метаболизма. За закуска добър вариант е киви+ печена филия ръжен хляб с парче пуешко филе. За обяд – печена риба с лимонов сок. За вечеря салата от зеленчуци по избор и половин кофичка кисело мляко.

По две чаши вода преди всяко хранене
Пиенето на вода е много важно през целия, дори да не изпитваме жажда. Помага за регулирането на температурата, пречиства от токсините, помага на кислорода да достигне клетките, поддържа ставите в добро състояние.

Когато усещаме жажда, това означава, че тялото ни вече е загубило около половин литър вода. В студеното време по- трудно се сещаме да пием вода. Затова можем да наблягаме на чая – но без да слагаме захар.

Специалистите съветват също да пием по две чаши вода преди всяко хранене. Така ще сме сигурни, че регулярно пием вода, а също ще намалят глада, за да не преяждаме.

Никаква бърза храна и полуфабрикати
Пържени картофи, сладкиши, бисквити, консерви и пр. Съдържат много повече захар и сол, отколкото си представяте. Добре е да ги заместваме с по- подходящи пълнозърнести заместители. Бялата захар, бялото брашно и солта трябва да са далече от менюто ни, когато се опитваме да отслабваме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване