Без глад! Съвети за здравословно хранене и отслабване

dieta-zastoi

Не успявате да свалите излишните килограми, а вече сте изморени от строги диети? По- разумното решение е да престанете да се изтезавате, а да се научите да се храните пълноценно и да отслабвате едновременно.

Това можете да постигнете с правилно планиране и като се научите да замествате нездравословните храни с техни здравословни варианти. Ето няколко идеи как да го постигнете:

1 Киноа вместо ориз

Има много полезни вещества и не съдържат глутен. Киноата може да замества идеално ориза, но без рафинираните въглехидрати.

2 Без повече картофено пюре

Заменете картофеното пюре с пюре от карфиол. По- здравословно е и е чудесна гарнитура към рибата, изпечена на фурна, например. Овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин екстра върджин.

3 Зеленчукова паста

Пълнозърнестата паста е добър вариант, но ако искате да намалите въглехидратите, направете фиде от тиквички.

pasta-ot-tikvichki

4 Сладко без захар

Захарта е една от най- вредните храни, които съществуват. Най- добре е да я елиминирате от храненето си, но ако не можете да го направите веднага, ето как можете да я заместите: мед (в малки количества), стевия, мед от агаве и пр.

5 Здравословно газирано

Подсладените газирани напитки никак не са препоръчителни, докато газираната вода е доста добър вариант. Добавете й прясно изцеден сок и се получава чудесна комбинация.

6 По- леки сосове

Вместо майонеза, защо не изпробвате сос гуакамоле? Вместо кетчуп от магазина, пригответе свой собствен доматен сос.

7 Без пържени картофи

Пърженото е противопоказно за хората, които се борят с излишните килограми. Опитайте се да намалите приема на картофи и да ги приготвяте на фурна, със съвсем малко мазнина, или да ги варите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване