Бета- блокери и напълняване

Бета- блокерите обикновено се изписват при повишено кръвно и мигрена. Използват се и от много артисти, особено класически музиканти, за да ограничат до минимум всякакво треперене. Използват се и при хора с определени сърдечни проблеми.

beta-blokeri

Но от употребата им могат да се появят нежелани странични ефекти, най- вече върху метаболизма, профила на липидите или чувствителността към инсулина. Друг нежелан ефект е напълняването.

Причини за напълняване

Причината за напълняване в следствие на употребата на бета- блокери не е съвсем ясна, но вероятно е свързана със забавянето на метаболизма, задържането на течности и спада във физическата активност. Тези лекарства предизвикват намаляване на разхода на енергия с 4- 9% и с около 12% при хора с високо кръвно и затлъстяване.

napalnyavane

Средно увеличение на теглото

Според изследвания, бета- блокерите могат да увеличат мазнините в областта на корема. Пациентите, които пият от старите лекарства, като Тенормин, лопресор, напълняват с 0,9 до 1, 8 кг. Най- много се качва в първите месеци.

Други въздействия

Освен че намаляват тревожността, бета- блокерите могат да причинят и чувство на умора. Намаляват издръжливостта при правене на упражнения, както и желанието за движение. Повишава се и риска от развиване на диабет тип 2.

Трябва да следите внимателно теглото си, когато започнете да пиете бетаблокери. Ако изведнъж качите между 1, 3 и 1, 8 кг за един- два дни, трябва да се консултирате с лекаря си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване