8 полезни навика за Сваляне на излишните Килограми – Виж Тук:

otslabvane-14

Хората с проблемно тегло обикновено търсят различни методи, за да отслабнат. Не само, за да изглеждат естетически добре, но и защото излишните килограми обикновено са съпроводени с различни здравословни проблеми.

Отслабването не е лесна задача, въпреки че има много начини, чрез които може да се постигне. Но е факт, че отнема време.

Обикновено обаче, хората, които проблем с теглото, не желаят да чакат, а търсят бързи решения. Те обаче не винаги са дълготрайни. Най- сигурният начин да се отслабне трайно и качествено е като променим ежедневните си навици.

Ето кои са 8- те най- ценни съвета за отслабване:

1. Здравословната храна да стои пред погледа ни
Ако слагаме полезната храна така, че да я виждаме по- често, ще подобрим хранителните си навици и няма да имаме проблеми с отслабването. Плодовете и зеленчуците можем да подреждаме на масата, така че ако внезапно огладнеем, да си взимаме от тях, тъй като са най- лесно достъпни.
2. Малка посуда
Можем да ви се стори глупаво, но използването на малки съдове е много полезно, за да контролираме ефективно приема на храна. Порциите са по- малки, а заемат повече място, така лъжем мозъка, че сме приели повече храна.

otslabvane-13
3. Увеличаваме консумацията на плодове и зеленчуци
Ако дневно консумираме сурови плодове и зеленчуци по 5-6 пъти, значително ще улесним процеса на топене на мазнините. Високото съдържание на вода, фибри и антиоксиданти подпомага изхвърлянето на шлаките и подобрява метаболитното здраве. Също така, осигуряват допълнително енергия за тялото, подобряват мисловната и физическата дейност. Най- важното е, че плодовете и зеленчуците увеличават продължителността на чувството за ситост и помагат да ограничаваме приема на допълнителни калории.
4. Бавно хранене
Бързият прием на храна намалява отделянето на химическите вещества, които допринасят за чувството на ситост. Поради тази причина, преяждаме. Ако отделяме повече време за храната, ще дъвчем повече, ще се засищаме по- добре и няма да прекаляваме с калориите.
5. Пиене на вода и здравословни напитки
По този начин подобряваме функционирането на метаболизма, а оттам улесняваме и отслабването. Течностите хидратират клетките, подобряват процеса на пречистване на органите от шлаките и удължават чувството на ситост. Чай, смутита, фрешове и пр. са отлични варианти, разбира се, без да им се добавя захар.
6. Добър сън
Ако искаме да отслабнем, трябва да подобрим на 100% качеството на съня си. Докато почиваме, се активират важни функции на метаболизма, увеличава се производството на хормоните, които контролират глада. Ако не спим достатъчно часове, или се будим много често през нощта, затрудняваме процеса на отслабване.
7. Комбинирана тренировка
Ежедневното правене на кардио упражнения увеличава енергийния разход, така че мазнините да се топят по- лесно. Когато обаче се комбинират с тренировка за сила и издръжливост, ползите за отслабването са още по- големи.
8. Овкусяване на храната
Използването на повече подправки в готвенето, стимулира допълнително метаболизма. Подправки като червен пипер или куркума засилват метаболитните процеси, подобряват превръщането на мазнини в енергия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване