8 храни, които да избягваме, за да имаме перфектния Релеф на Корема!

korem-1

Постигането на коремен релеф е сред основните цели на хората, които тренират редовно във фитнеса. Чрез постоянна работа можем да стегнем мускулите, да стопим мазнините и да изваем тази толкова важна част от тялото.

Усърдните тренировки обаче трябва да се съчетаят и с подходящо хранене. Трябва да ограничаваме храните, които подуват корема и водят до трупане на мазнини.

Ето какво трябва да избягвам да ядем, за да имаме перфектния корем:

1. Пържено
Пържената храна съдържа много наситени мазнини, които са вредни за тялото ни и предизвикват метаболитни смущения. Редовната им консумация увеличава приема на калории, което в дългосрочен план води до наднормено тегло, диабет и други здравословни проблеми.
Този тип храни са още по- вредни, ако е използвана и панировка.
2. Сосове
Готовите Сосове и дресинги по магазините съдържат много наситени мазнини, калории и добавени химически съставки, които ни пречат в отслабването. Вкусът им води до пристрастяване и забравяме тотално за истинския вкус на храната, тъй като не можем да си го представим без соса от магазина.
Има достатъчно домашни рецепти, които можем спокойно да приготвяме, вместо да купуваме сос от магазина.
3. Колбаси
За някои хора те са източник на протеини, но трябва да внимаваме с консумацията им. Вкусът на колбасите се постига чрез огромен набор от химически овкусители, а също и оцветители, така че стоката да изглежда примамлива. Но истината е, че са много калорични и трябва силно да ги ограничаваме.

otslabvane-5
4. Бисквити
Внимавайте с бисквитите, особено ако са с етикет „диетични“ или „нискокалорични“. Вярно е, че те могат да ни помогнат да контролираме глада в определени моменти, но редовната им консумация ще попречи на желанието ни да имаме релефен корем. Причината е, че се произвеждат от бяло брашно, съдържат много захар, а това ги прави висококалорични.
5. Хляб и тестени изделия
Обикновено този вид храни се приготвят от рафинирано брашно. Въпреки че са много вкусни и ни помагат бързо да засищаме глада, се явяват значителна пречка в извайването на мускулния релеф на корема. Също така, увеличават риска от образуване на паласки по талията.
6. Захарни изделия
Проблемът с тях е, че водят до пристрастяване. В малки количества ни осигуряват ударна доза в енергия. Но фактът, че се пристрастяваме към тях, означава, че обикновено прекаляваме с консумацията им. Захарта и изделията, които са произведени от нея, причиняват редица проблеми – диабет, висока кръвна захар, трупане на килограми и пр.
7. Солени храни
Прекомерната консумация на сол е вредна за здравето. Наличието й в тялото увеличава задържането на вода в тъканите и води до възпалителни процеси. Повишава кръвното налягане и причинява проблеми с бъбреците. Подува корема и спомага за трупането на мазнини по тялото.
8. Газирани напитки
Всички газирани напитки, дори тези с етикет „диетична“ или „0 калории“, съдържат химически вещества и изкуствени подсладители, които се отразяват негативно върху теглото ни. Те повишават нивата на кръвната захар, затрудняват работата на метаболизма и увеличават трупането на мазнини по корема. Освен това, подуват корема и образуват газове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване