7 топ съвета за отслабване без диети и тренировки

otslabvane-hormoni-2

Когато искаме да отслабнем, дори обзавеждането на дома ни може да им голямо значение. Но най- важното, за да постигнем целта, е да започнем със здравословен начин на живот, който трябва да включва пет хранения на ден, редовен спорт и други полезни практики, като медитация или разходки сред природата.

Сред морето от съвети за отслабване, които заливат мрежата, трябва да избираме такива, които доказано действат. Ето кои са те според научните изследвания:

1. Добър сън
Лекарите препоръчват 8- часовия сън. Недоспиването се отразява върху килограмите ни и води до по- лесното им трупане. Чувстваме се изморени, липсва ни енергия за движение, постоянно ни се яде калорична храна. Липсата на сън води до синтез на хормони, които забавят производството на протеини. Резултатът е, че мускулите започват да се отпускат.
2. Студен душ
Това е доста разпространено средство в борбата с целулита. Когато понижим телесната температура, тялото се нуждае от повече енергия и си я набавя като започне да топи мазнините. По този начин се разгражда целулита, а и се улеснява процеса на отслабване, разкриват учените.
3. Протеини в закуската
Закуската е много важна за хората, които искат да отслабнат. Но преди нея, първо трябва да се хидратираме след сън, като изпием 1-2 чаши вода. Закуската трябва да е пълноценна и да включва въглехидрати, протеини и полезни мазнини. Особено полезни са протеините. Те засищат за повече часове напред и не позволяват да огладнеем между храненията. Яйцето е най- подходящият вариант, стига да не е пържено. То има много силни засищащи свойства.

dieta-plodove-1
4. Полезни мазнини
Вече е научно доказано, че няма как да отслабнем, ако изключим напълно мазнините от режима си. Но има значение кой вид мазнини консумираме. Най- полезните са омега- 3 и омега- 6, като зехтин, авокадо, риба. Храните от тази група трябва да ни осигуряват минимум 10% от ежедневния прием на калории. Мазнините, които се съдържат в месото, млечните продукти и маслото, трябва да бъдат общо не повече от 10% от дневния калориен прием. Ако поддържаме тези нива, е много по- лесно да се отслабне, коментират учени от Харвард.
5. Храни, богати на фибри
Трябва да приемаме поне 30 грама дневно. Според изследване на учени от Университета в Масачузетс, това количество фибри помага за отслабването, подобрява сърдечно- съдовото здраве. Спанак, броколи, леща, пълнозърнести храни, ябълки и пр, са част от храните с най- високо съдържание на фибри, които трябва да включваме в ежедневното си хранене.
6. Зелен чай
От десетилетия е доказано, че кофеинът подобрява метаболизма. Консумацията му предизвиква процеса термогенеза Към днешна дата, диетолозите препоръчват зеления чай като заместител на кафето.
7. Ранна вечеря
Колкото по- рано направим последното хранене за деня, толкова повече подпомагаме процеса на отслабване. Това обаче е много трудна задача. Ако имате възможност, вечеряйте в 6-7 вечерта. По този начин даваме на тялото повече време, за да изразходи калориите и да се подготви за сън.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване