7 погрешни идеи за отслабването

Ако въпреки усилията, които полагате, за да поддържате диетата за отслабване, не виждате резултати, може би има нещо, което ви пречи. Това обикновено са грешни схващания за процеса на сваляне на килограми.

otslabvane-taliq

Като дете са ви научили, че трябва да изяждате всичко в чинията, и дори да си слагате допълнително. Но така само добавяте излишни калории.

Има и други митове, които ви пречат да отслабнете. Ето седем от тях:

1. Имате свободен ден. Когато сте на диета, можете да си дадете един ден, в които да си угодите малко. Но това не означава, че можете да се тъпчете. Наблегнете на здравословната храна и внимавайте с порциите.
2. Замествате обяда. Една от най- популярните препоръки е да заместите обяда със салата от плодове. Но ако са престояли дълго време нарязани, те вече са изгубили голяма част от витамините и минералите.
3. Бройте калориите. Това е остаряло разбиране, което е трудно приложимо в забързания ни живот. Органът, който брои калориите и ги изразходва, е мускулът, така че избягвайте тестени и захарни изделия и правете упражнения.

otslabvane-4-kg
4. Яжте по няколко пъти на ден. Не е изцяло погрешно схващане. Но храната трябва да е здравословна. Ако включвате бисквити и бърза храна, няма как да успеете.
5. Приемайте подсладител. Не е вярно, че опдсладителите не водят до напълняване. Мозъкът ги усеща по същия начин както и захарта и това увеличава апетита ни към такива храни.
6. Яжте много зеленчуци. Въпреки че са здравословни на 100%, не яжте повече от 400 грама на ден. Съдържат много целулоза и стомахът се нуждае от повече време, за да я обработи. Иначе се подува.
7. Избирате винаги „диетични“ (light) продукти. Идеята на тези храни е да съдържат по- малко захар от оригиналите, най – вече заради диабетиците. Но все пак съдържат калории. Бъдете умерени и в тяхната консумация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване