7 подправки за бърз метаболизъм

otslabvane-podpravki

За да сме здрави, трябва да имаме балансирано тегло. Но постигането на подходящи килограми не е много лесно заради съвременния начин на живот.

Има обаче различни прийоми, които можем да приложим, така че да постигнем желаното от нас тегло. Има три неща, които трябва да направим, за да започнем да сваляме килограмите:
–Да ускорим метаболизма
–Да намалим мастната тъкан
–Да потиснем апетита

Един от начините, които можем да използваме, за да постигнем тези цели, е съвсем лесен и приятен – използването на подправки. Тези, които ще ви препоръчаме, подобряват качеството на живот и предпазва от високо кръвно, диабет тип 2, инфаркт на миокарда.

1. Горчица
Растението горчица принадлежи към семейство кръстоцветни, като зелето, карфиола и броколито. Семената се използват като подправка, която има свойството да ускорява метаболизма, тъй като увеличава телесната топлина. По този начин помага на тялото да изгаря по- ефективно калориите.
Можем да консумираме 3 лъжички семена от горчица преди тренировка, за да изгорим повече калории.
Най- подходящи са семената на растението. Избягвайте купешката майонеза, защото съдържа много консерванти и сол, които ще предизвикат обратния ефект.

2. Куркума
Използваме се много в готвенето. Според научните изследвания, куркумата има качеството да намалява образуването на мастни клетки. Това означава, че по този начин се намалят телесните мазнини и се предпазваме от напълняване. Полезна е и при диабет, тъй като намалява инсулиновата резистентност и регулира високата захар.

3. Джинджифил
Искате да изгаряте още повече мазнини? Известно е, че джинджифилът кара тялото да използва натрупаните мазнини като допълнително гориво. Освен това, успокоява храносмилането.
Един от вариантите за консумация е по една чаша чай от джинджифил дневно. Може да е по време на закуска или като добавка към зеления шейк.

djindjifil

4. Кардамон
В началото може да не ви допадне особено вкуса. Кардамонът се използва още от древни времена, когато бил средство при различни храносмилателни проблеми.
Много добър вариант за подправка, която кара тялото да увеличава изгарянето на вече натрупаните мазнини.

5. Канела
Тази ароматна подправка има множество свойства: намалява киселинността, регулира храносмилателния тракт, помага срещу грип, намалява нивата на кръвната захар, регулира триглицеридите и лошия холестерол.
Можем да добавяме по малко канела към кафето и чая, вместо захар. Към киселото или прясното мляко.

6. Кимион
Освен че овкусява и ароматизира храната по много специфичен начин, кимионът ускорява и метаболизма. Подобрява храносмилането, тъй като оптимизира метаболизма на хранителните вещества. Много е ефективен при проблеми със стомаха, които предизвикват подуване. Намалява производството на газове. Естествен антиоксидант, който стимулира метаболизма и унищожава мастните депа, като ги превръща в енергия.

7. Черен пипер
Предпазва от образуването на нови мастни клетки. Стимулира секрецията на стомашни сокове, ускорява храносмилането и пречистването на червата. Намалява газовете. Действа като естествен диуретик. Регулира кръвното налягане.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване