6 храни, за да ускорим метаболизма на закуска

zakuska-za-dietata

Според експертите по хранене, тайната на бързия метаболизъм е да включим в закуската си здравословни храни, които лесно се храносмилат и са с малко мазнини.

1.  Яжте храна, богата на вещества, която е балансирана, за да имате достатъчно енергия през деня.

2.  Не закусвайте сандвичи и стимулиращи напитки, тъй като не след дълго ще се почувствате изморени, гладни и изнервени.

За да не ви се налага да ядете до обяд, трябва да закусите сутринта по подходящ начин: хем да имате енергия, хем да стимулирате метаболизма, хем да сте сити.

1.  Яйца. Те са богат източник на протеини, омега- 3, витамин В и аминокиселини, които осигуряват необходимата енергия, за да активират мускулите, за да работят през деня. Яйцата са богати на желязо и хром. Първият минерал стимулира увеличаването на метаболизма, а хромът регулира нивата на кръвната захар. Не ги яжте пържени.

2.  Овес. Много полезна храна за здравето и фигурата ни. Овесът съдържа много фибри, така че да се чувстваме сити часове наред.

oves-recepta

3. Кисело, прясно мляко и сирене. Нискомаслените млечни продукти съдържат големи количества протеини, които увеличават метаболизма по естествен начин. Освен това, олекотяват храносмилането, като предпазват от стомашни неразположения.

4. Плодове и зеленчуци. Плодовете осигуряват на закуската необходимите витамини, за да ни осигурят допълнителен импулс енергия през деня. Богати са на фибри и антиоксиданти. От зеленчуците в сутрешната закуска можем да включим краставици, домати, чушки и моркови, овкусете ги леко с лимонов сок.

5.  Пълнозърнести храни. Когато искате да изразходите повече калории през деня, включете зърнените култури. Отличен източник са на хранителни вещества, ускоряват метаболизма и ни засищат за дълги часове, защото съдържат сложни въглехидрати.

6. Зелени шейкове. Поддържат стабилни нивата на кръвната захар, заради високото съдържание на хром и фибри. Подобряват храносмилането.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване