5- те най- ефективни съвета за Отслабване

otslabvane-16

Представяме ви някои от най- лесните съвети, които помагат за отслабване, при това без да спазваме специална диета.

Най- често нямаме желание да спазваме строга диета, а само да спазваме определени принципи на хранене. Строгите диети обикновено водят до йо- йо ефект и до редица други неразположения.

Ето някои от най- полезните съвети за отслабване:

1. Никога не пропускайте сутрешната закуска

Наистина е така: сутрешната закуска помага да отслабнем. Осигурява ни енергия чак до обяд, предпазва ни от атаки на глада и неконтролирано поглъщане на храна.

2. Избягвайте похапването през нощта

Избягвайте да ядете три часа преди да си легнете. Метаболизмът ни е по- бавен, когато спим, така че няма да успеем да изразходим поетите калории. А когато не се изразходят, се превръщат в мазнини.

korem-mazninite

3. Спете по 7-8 часа

Сънят е много важен за отслабването. Ако не си починем добре, се увеличава хормонът грелин, който усилва апетита. Сънят, освен това, намалява стреса, а с него и хормонът кортизол, който също много влияе върху апетита.

4. Първото ястие винаги трябва да е зеленчуци

Ако първото ви ястие са зеленчуци, си осигуряваме витамини и минерали, които ни карат да се чувстваме по- сити. Разнообразното хранене е много важно за здравето.

5 Не пропускайте спорта

Най- добре е да включите и упражнения с гирички. Ако работите върху мускулатурата, не само ще имате по- слаба фигура, но също и по- стегната. Освен това, ще забързате метаболизма, включително, когато тялото ви е в покой.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване