5 сутрешни грешки, които могат да провалят отслабването

За да се предпазим от затлъстяване и наднормено тегло, трябва да се храним здравословно и да се движим достатъчно. Това са двата основни стълба на добрия метаболизъм и хормоналния баланс.

Ако се стараем да спазваме режим, но въпреки това опитите ви се провалят, значи пропускаме нещо. Най- честите грешки, които провалят отслабването, са свързани със сутрешната закуска, разкриват експертите.

Ето къде бъркаме най- много по отношение на първото хранене за деня:

1. Пропускаме закуската
И до днес властва заблудата, че ако пропуснем закуската, си спестяваме калории. Въпреки че учените обориха този мит категорично, все още много хора допускат грешката да му се доверяват. Закуската е основно хранене за деня и не трябва да отбиваме номера с едно кафе и няколко бисквитки. Трябва да ни осигурява фибри, витамини, минерали и аминокиселини. Закуската трябва да представлява 25% от ежедневния брой калории.
2. Късна закуска
Трябва да се храним винаги по едно и също време. Добре е закуската да е възможно най- скоро след събуждането. Тялото има спешна нужда от енергия, за да работи нормално. Когато стомахът е празен, се усеща отделянето на стомашните сокове и често се подуваме. Преди да пристъпим към закуската, веднага щом се събудим, можем да изпием чаша вода с лимонов сок или чаша чай.
3. Измамни здравословни закуски
Често се рекламират като такива, но всъщност изобщо не са такива. Добре е първо да прочетем внимателно етикета, преди да закупим дадения продукт. Препоръчва се да избягваме пакетираните закуски.
4. Прекаляваме със съня
Изследване от 2014 г. показва, че хората, които спят повече от 10 часа, са по- склонни към увеличаване на теглото. Също така, не трябва да се спи и по- малко от 7 часа, защото води до същите резултати.
5. Не пием достатъчно течности
Може да ни се струва, че не е от значение, но всъщност правилната хидратация сутрин има голямо значение за работата на метаболизма. Лекарите препоръчват да започваме деня с чаша вода с изцеден лимонов сок. Може да бъде чаша чай или вода с мед. След като закусим, до обяд трябва да сме изпили 3-4 чаши вода.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване