5 супер зеленчука за Бърз Метаболизъм

zelena-dieta

Метаболизмът представлява всички химически реакции в организма, които превръщат храната в енергия. Тя пък се използва за жизнените функции на тялото, включително, когато тялото ни е в покой.

За да ускорим метаболизма, трябва да променим ежедневието си и да заместим храните, които не ни осигуряват полезни вещества с такива, които ни осигуряват витамини и минерали.

Когато се храним правилно доставя на тялото си точно толкова енергия, колкото му е необходима. Консумацията на фибри, вода и полезни вещества карат метаболизма да функционира оптимално.

Зеленчуците са много подходящи, за да накарат метаболизмът ни да работи, тъй като съдържат фибри, вода и малко калории.

Ето кои са 5- те зеленчука, които могат да накарат метаболизма ни да работи на макс:

Люти чушки

Заради високото съдържание на веществото капсаицин, е идеален вариант за увеличаване на метаболизма, като подобрява консумацията или разхода на калории, като намалява действието на мазнините. Освен това, понижава апетита.

Артишок

Действа пречистващо. Консумацията й е полезна за метаболизма на мазнините. Регулира механизма на усвояване на мазнините от организма. Съдържа веществото цинарин, което стимулира секрецията на жлъчката. Действа диуретично, тъй като помага да не задържаме течности.

brokoli-1

Броколи

Освен че съдържа много калций, броколито е богато на витамини С, К и А, фолиева киселина. Също и на диетични фибри. Броколито е сред най- добрите антиоксиданти.

Спанак

Отличен източник на витамини, фибри и минерали, съдържа малко калории и незначително количество мазнини. Спанакът е богат на бета- каротени и лутеин. Зеленчукът е богат на антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждане.

Червено цвекло

Богат е на полезни вещества, фибри. Пречиства черния дроб, като ускорява метаболизма. Съдържа големи количества витамин А, С, В комплекс, фолиева киселина, магнезий, желязо, фосфор, калий. Подобрява метаболизма, тъй като подпомага функцията на черния дроб и на червата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване