5 протеина за отслабване

Една от идеалните комбинации за отслабване е чрез балансирано хранене и редовни тренировки. Специалистите посочват, че диетата с високо съдържание на протеини помага за отслабването, защото улеснява метаболизма и създава усещане за ситост.

riba-zdrave

Протеините в храненето ни са полезни срещу затлъстяването и метаболитния синдром. Участват в изразходването на енергия и засищащият ефект.

Възрастният индивид се нуждае средно от 46 до 56 грама протеини на ден, в зависимост от теглото и здравословното му състояние.

Ето кои протеини са задължителни както за здравословното хранене, така и за отслабването:

1. Риба. Най- често се препоръчват сьомга и риба тон. Едно парче може да съдържа между 115 и 226 грама протеини.

2. Фасул. Ако изядете половин порция, приемате около седем грама протеини. Толкова можете да получите и от 28 грама сирене или пилешко месо. Може да ядете фасул на обяд или вечеря. Освен това е богат на фибра.

bob

3. Зеленчуци. Със 120 грама зеленчуци като спанак, морков, целина или броколи, получавате от 2 до 6 грама протеин. От тях обаче можете да ядете и по- големи порции, тъй като не нискокалорични.

4. Леща. 120 грама леща съдържа девет грама протеин. Освен това е нискокалорична и богата на фибра, така че е подходяща за диетата ви за отслабване.

5. Орехи. 100 грама съдържат около седем грама протеин. Подходящи са за малка закуска между основните хранения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване