5 причини, които не позволяват да отслабнем

Обикновено наднорменото тегло се свързва с неправилно хранене и липса на движение. Въпреки че това са сред най- честите причини, има и други фактори, които влияят и не позволяват да се отървем от излишните килограми.

Ето кои са те:

Съобразено ли е храненето с нуждите и начина ви на живот?
Начинът на хранене се определя от пола, възрастта, структурата на тялото и активността. Това, което помага на едни да отслабват, може да не помага на други. Метаболизмът на всеки човек е специфичен и трябва да изберем правилен начин на хранене, съобразно него.

Липсата на сън води до напълняване
Според най- новите изследвания, хигиената на съня намалява с 35% риска от напълняване. Лягайте си винаги по едно и също време. Добре е да се спим по 7-8 часа през нощта, през прекъсване и в пълно спокойствие.

Стресът е враг номер 1
Кортизолът, хормонът на стреса, кара организма да освобождава глюкоза, която се превръща в енергия. За да избягваме ситуациите на стрес и напрежение, трябва да се стараем да гледаме положително на нещата. Да се движим повече и да излизаме по- често навън. Да се срещаме с приятни хора и да общуваме пълноценно, за да можем да се разтоварваме.

Пиете ли достатъчно вода?
Ако искате да отслабнете, трябва да пиете много вода. Пийте по няколко глътки на равни интервали. Не чакайте да ожаднеете, защото това означава, че вече сте силно дехидратирани.

Въпрос на хормони
Не винаги наднорменото тегло се дължи на неправилни навици. Понякога е въпрос на хормони. В определени моменти от живота, като бременност, менопауза, и пр., възникват промени в хормоните, които водят до натрупване на повече мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване