5 по- особени причини, които спират отслабването

Отслабването не е само въпрос на калории. Може да внимавате какво ядете, да тренирате, и пак да няма резултат. Тогава е ясно, че други фактори влияят на теглото ви:

otslabvane-10-kg

1. Не спите достатъчно. Когато не се наспиваме, в тялото ни се случват биохимични промени, които изострят глада, стимулират трупането на мазнини и по- трудно се засищаме. Ако си лягате късно, измествате времето за хранене и вечеряте ви се пада доста късно вечер.

2. Много стрес. Това е реакция на организма в моменти на напрежение. Ако се случва от време на време, не е страшно. Напълно естествено е. Когато живеем в постоянен стрес тялото ни произвежда кортизол, известен и като хормон на стреса. Той увеличава апетита, забавя метаболизма и ни кара да напълняваме.

dieta-ofis

3. Много задачи накуп. Обществото изисква от нас да извършваме максимум задачи за минимално време. Този навик обаче се отразява лошо на теглото ни. Когато правим много неща наведнъж, губим контрол върху това, което ядем.

4. Мания по отслабването. Изследване доказва, че жените, които са се вдъхновявали от образите на известни слаби жени, по- трудно успяват да отслабнат.

5. Недостиг на хранителни вещества. Недостига на витамин Д, магнезий или желязо засяга тялото по различни начини. Сред тях е забавянето на метаболизма, което затруднява отслабването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване