5 от най- популярните заблуди за отслабването

Когато става въпрос за отслабване, човек лесно може да се заблуди, тъй като факти и митове непрестанно се преплитат.

Нека разгледаме 5 от най- популярните твърдения и да проверим дали са достоверни:

1. Невъзможно е да избегнеш йо- йо ефекта
Трудно е, но не е невъзможно. Обикновено се проваляме, защото променяме само менюто си, а не навиците и отношението си към храната. Рестрикциите трудно могат да се поддържат, независимо колко силна воля имаме. Промяната в навиците обаче могат да продължат цял живот, без да ни тормозят. Например: да се правят упражнения, да се готви здравословно и пр.
2. Трябва да спазваш диета цял живот
Не е така. Терминът „диета“ винаги се свързва с ограничения. Вместо да мислим, че „сме на диета“, по- добре да се настроим, че сме започнали нов начин на живот, с нови навици, по- здравословни, ще се храним по- добре и ще сме по- здрави. По- добре да говорим за хранителен план, който да ни позволява да сме физически активни, без да ни липсва енергия.


3. Достатъчно е да броим калориите
Все повече изследвания показват, че не са важни само калориите, които приемаме, и които изгаряме. Също така, от голямо значение са упражненията, които правим (как се отразяват на метаболизма и хормоните). Също какво съдържа хранителния ни режим. Има значение дали сме приели 200 калории от шепа орехи, които иначе са здравословни, или от пакетче чипс.
4. Задължително трябва да достигнем идеалното си тегло
Разбира, че е желателно да се достигне желаното тегло, но отслабването трябва да е приятен и стимулиращ процес, дори да не постигнем най- желания резултат. Дори да свалите само 10% от теглото си, ако сте с голямо наднормено тегло, това ще се отрази положително върху кръвното и захарта.
5. Трябва да се гладува, за да отслабнем
Да се подлагаме на продължителен глад, не се препоръчва, ако искаме да избегнем йо- йо ефекта. Не трябва да бъркаме с глад, желанието да изядем определена храна. Това е апетит, който трябва да се контролира, когато започнем да отслабваме. Ако сме избрали подходящата диета, няма да чувстваме нито глад, нито умора, нито изтощение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване