5 основни стъпки за сваляне на корема за 1 месец

otslabvane-podpravki

Строгите диети не са ефективни за отслабването и намаляването на обиколката на талията. Ако сте склонни да трупане мазнини по корема, може да отслабнете в други части на тялото, но не и там.

Предлагаме ви няколко основни стъпки в топенето на мазнините в областта на корема.

1 Хранете се на 80%

Това означава, че трябва да внимаваме да не преяждаме. А трябва да оставаме малко гладни. Идеалният момент да спрем е, когато вече не сме гладни, но имаме място да хапнем още нещо, десерт, например.

За да го постигнем, трябва да се научим да се храним правилно. Да дъвчем добре храната, да се храним на спокойствие и без да бързаме, седнали и без да се разсейваме. Ако ядем по този начин, по- бързо ще се заситим и няма да ядем повече от необходимото.

Така талията ни прогресивно ще започне да намалява, няма да се подуваме и няма да ни се доспива.

2 Повече протеини и полезни мазнини

Когато искаме да отслабнем, се сещаме да намалим калориите, като ядем много салати. Но все повече нови изследвания показват, че нискокалоричните диети не са здравословни, а и предизвикват йо- йо ефект и отново си връщаме старите килограми.

Яденето на протеини отслабва и помага да намалим обиколката на талията, но трябва да го правим разумно.

По- голямата част трябва да са растителни протеини (бобови култури, ядки). Също така яйца, риба и сирене. Във всяко хранене трябва да имаме протеин. Полезните мазнини активират метаболизма и ни помагат да отслабнем.

3 Не стойте седнали повече от 45 минути

От заседналия начин на живот се напълнява, особено в областта на корема. Ако стоим седнали часове наред, много лесно качваме килограми.

За да го избегнем, трябва да ставаме от стола всеки 45 минути и да направим някакви упражнения или физическа дейност.

Препоръчително е поне два пъти седмично да правим интензивна тренировка, която ни позволява да раздвижим цялото тяло.

4 Масажиране на талията

Понякога лошото кръвообращение в зоната може да е причината за затлъстяването. Затова, редовно правете масажи. Може да използвате суха четка или някакъв лосион.

5 Регулиране на хормоните

В менопаузата жените обикновено трупат мазнини в областта на корема. Но това се случва и с жени във всякаква възраст, понякога независимо от храненето и движението им. Има доста природни варианти, които можете да използвате, за да регулирате хормоните си: корен от мак, ленено масло, копър, салвия и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване