5- те Семена, най- полезни за Отслабването

semena

Малките семена са особено мощни. Имат чудесни ползи за здравето ни. Фибрата им ускорява чревния тракт и помага на тялото ни по- лесно да елиминира токсините и ни помага в свалянето на излишното тегло.

Семената са богати на фибри, полезни мазнини, минерали, калий, фосфор, магнезий, омега- 3, калций, витамини А, С и Е, разтворима фибра, витамини В комплекс, протеини и още много.

Можем да включим семената във всяко ястие, като му придава вкус, цвят, форма. Например, можем да добавяме семена към салатите, пастата, киселото мляко, соковете и шейковете и пр.

Ето 5 семена, които можете да използвате в диетата си за отслабване:

Семена от канарско просо. Богати са на разтворима фибра, която ускорява храносмилането и не натрупва мазнини. Съдържа омега 3 и 9, витамини В и Е, минерали, като калций, магнезий, манган и цинк. Това семе редуцира мазнините и е отличен диуретик. Идеално е за сваляне на излишните килограми. Съдържа ензим, наречен липаза, който разтваря мазнините в храната, за да може тялото да ги абсорбира. Въздейства върху мастните депа, които се намират по краката, ханша, ръцете и пр.

Можете да консумирате канарското просо под формата на мляко, като добавяте семената към салата, сок, супа, месо и пр.

kinoa-zelenchutsi

Слънчогледово семе. Съдържа въглехидрати, протеини и ненаситени мастни киселини, известни като омега 6. Богато е на витамини А, В, С и Е, минерали, като магнезий, желязо и калий. Подобрява холестерола. Намалява триглицеридите. Действа засищащо. По време на диетата за отслабване, можете да го консумирате и сурово, и печено с малко сол.

Семена от чия. Богат източник на фибри, протеини, високи нива на омега- 3 и 6. Съдържат протеини и минерали като калций, магнезий и фосфор. Много подходящи да контролират апетита, подобряват качеството на съня, работата на чревния тракт, подобряват запека. Съдържат антиоксиданти, които предпазват от преждевременно остаряване. Можете да ги консумирате със салата, кисело мляко,

Семена от киноа. Съдържат есенциални аминокиселини, висок процент фибри, които помагат на храносмилането да изхвърля токсините. Помагат на метаболизма ни да работи правилно, така че да отслабваме. Киноата съдържа протеини, мазнини, въглехидрати и минерали, сред които желязо, калций, фосфор и витамини. Киноата има свойството да абсорбира водата и така създава продължително усещане за ситост. Вари се между 15 и 20 минути. Можете да я използвате по най- разнообразни начини – от закуската до десерта. Може да се използва като заместител на ориза.

Ленено семе. Отличен източник на омега- 3 мазнини, които се съдържат в 75% от лененото семе. Богато е на витамин Е, фибри и храносмилателни ензими. Фибрите ни карат да се чувстваме сити за дълго време, помагат срещу запек. Помагат на бъбреците да изхвърлят водата, като елиминират токсините, за да отслабнем значително. Можете да консумирате на салати, сокове, и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване