5 супер здравословни храни, които помагат и за ОТСЛАБВАНЕ!

Отслабването зависи до голяма степен от начина на хранене. Важно е не само да се намали количеството на приеманата храна, но голямо значение има също и какво ядем. Някои хранителни продукти притежават свойства, които значително улесняват процеса на топене на мазнини.

Предлагаме ви 5 храни с доказани свойства за отслабване:

1. Рукола
Този зеленчук има характерен, леко горчив вкус. Богат е на фибри, калий, витамини А, С и К. Изключително нискокалоричен е. Може да се добавя към салатата или към различни видове смутита. Веществата, които съдържа, помагат за ефективното топене на мазнините и намаляват холестерола. Тъй като е богат на антиоксиданти, зеленчукът помага да имаме красива кожа. За да се неутрализира леко горчивия вкус, може да се добавя лимонов сок.

2. Аспержи
Зеленчукът има силно диуретично действие, като по този начин пречиства тялото от токсините. Съдържа съвсем малко калории. Аспержите са богати на витамин А, Е, В, също на желязо и протеини. Вкусът на зеленчукът не се харесва на всички, но си струва да го изпробвате.

3. Броколи
Когато говорим за здравословни храни, полезни за отслабването, броколито е сред най- подходящите. Приготвя се лесно и съдържа много полезни вещества. Също така, съдържа съвсем малко калории. Броколито спада към групата на т.нар. „супер- храни“, заради уникалните си свойства. Може да се консумира по най- различни начини: на салата, като гарнитура към порция месо, на супа, като смути и пр.

4. Горски плодове
Към тази група спадат ягоди, малини, къпини, боровинки. Освен че са изключително ниско калорични, съдържат много полезни вещества. Помагат както за свалянето на излишните килограми, така също предпазват от сърдечно- съдови заболявания и рак.

5. Чай
Към тази група спадат зелен чай, бял чай, черен чай, червен чай, чай оолонго. Съдържат редица полезни вещества, като най- ценните са полифенолите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване