4 стъпки за отслабване и стягане на краката

otslabvane-kraka

Краката са сред най- трудните за отслабване и оформяне части на тялото, тъй като са сред първите местата, където първо започват да се трупат мазнините.

Ако и вие се опитвате от дълго време да постигнете слаби и стегнати крака, днес ви предлагаме 4 стъпки как да го постигнете.

СТЪПКА 1: Разберете защо имате дебели крака
Може да се дължи на 3 причини, макар че обикновено са комплекс от няколко. Обикновено обаче има една основна причина, която трябва да разгадаем.
1. Излишни мазнини
Тази причина е лесна за разпознаване. Може да се дължи на женския хормон естроген, който предизвиква трупане на мазнини по бедрата и ханша. Мъжете напълняват по различен начин от жените. При тях мазнините основно се трупат от кръста нагоре. А при дамите – от кръста надолу. Мазнините по бедрата обаче не са толкова опасни, колкото тези по корема.
Основното средство за справяне с тази причина са здравословното хранене, с повече плодове и зеленчуци, и спортът. Може да добавите и хранителни добавки, като В комплекс. По този начин по- лесно ще елиминирате излишните естрогени и ще балансирате хормоните.
2. Прекалено много мускули
Това може да се дължи на генетичен фактор. Обикновено обаче причината е в комбинация с други фактори. Но не е толкова сериозен проблем. Опитайте се като в горния случай да подобрите храненето си и двигателната култура.

otslabvane-technosti
3. Задържане на течности
Често срещана причина краката ни да изглеждат дебели и подути. Обикновено подуването не засяга само краката, а също ръцете, лицето. Кожата изглежда опъната и има блясък. Ако натиснете с пръст, се променя цвета на кожата за няколко секунди.
Ако е такъв случаят при вас, е добре първо да посетите лекар, за да се провери каква може да е причината за задържането на течности. Когато се открие причинителя, вече ще знаете какво да правите и как да се справите с проблема.

СТЪПКА 2: Подобряване на храненето
Когато се отслабва, неминуемо има намаляване и на мускулната маса. Важно е да се знае, че няма как да се топят мазнини само на дадено място. Това е процес, който засяга цялото тяло. Но първата и най- важна стъпка, която трябва да се направи, е промяна в храненето. Трябва да елиминирате от менюто си захарни и тестени изделия от бяло брашно. Включете повече плодове и зеленчуци. Избягвайте газираното, алкохола и купешките натурални сокове. Забравете за бързата храна. Избягвайте пърженото.

СТЪПКА 3: Увеличаване на енергийния разход
Топенето на мазнините по краката най- бързо може да стане с кардио тренировки. Ако отдавна не сте правели упражнения, започнете лека- полека, без да се изсилвате. Можете да правите упражненията у дома. Да излизате на тичате, да карате колело. Танците също вършат чудесна работа.

СТЪПКА 4: Упражнения за крака
Ако искате да се справите с дебелите и отпуснати крака, трябва да правите упражнения за стягане в дадената зона. Разбира се, те трябва да са в комбинация с упражнения за цялото тяло. Навярно се питате дали упражненията за стягане на краката, няма на свой ред, да увеличат размера им. Отговорът е не.
Минимумът е да тренирате поне 2 дни в седмицата, ако сте прекалено заети и нямате време. Другите варианти са 3 и 5 дни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване