4 пролетни чая за по- лесно отслабване

otslabvane-chai-2

С настъпването на пролетта и затоплянето започваме да се притесняваме повече за теглото си. Повечето от нас все още не са свалили килограмите, качени през зимата.

Пролетният сезон ни предлага богато разнообразие от растения и билки, които могат да ни помогнат да се справим с проблема си. Най- ефикасните са тези, които имат пречистващ и диуретичен ефект. Помагат срещу подуване и задържане на течности.

Чай от жасмин
Това е едно от най- характерните растения за пролетта. Има успокояващ ефект и облекчава подуването. Ето как се приготвя:
Слагаме да се вари 150 мл вода. Когато започне да кипи, спираме котлона и слагаме две лъжички цвят от жасмин. Оставяме да кисне 10 минути. Прецеждаме преди консумация.

Чай от коприва и мента
Копривата има свойството на изчиства тялото от токсините и да предпазва от задържане на течности. Ментата пречиства и има специфичен приятен аромат. Може да се пият до 3 чаши на ден от напитката, независимо дали е студена или топла.
Слагаме да се вари 1 литър вода. Добавяме половин чаша прясна коприва. Вари се 15 минути. Сваляме от огъня и оставяме да поизстине. Добавяме шепа мента. Прецеждаме преди пиене.

otslabvane-chai-3

Чай от глухарче
Глухарчето е сред най- подходящите билки за поддържане на фигурата. Има диуретичен, пречистващ и разхлабителен ефект. Помага да се освободим от токсините и да избегнем задържането на течности. Глухарчето е много полезно при целулит. Може да се пият до 3 чаши преди хранене.
Слагаме да се загрява чаша вода. Когато кипне, слагаме лъжичка глухарче, прясно или сухо. Оставяме за 3 минути. Сваляме от огъня, покриваме и оставяме да кисне още 5 минути. Прецеждаме преди пиене.

Чай от лайка и мента
Също много подходяща пролетна комбинация за отслабване. Слагаме да се вари половин литър вода. Когато кипне, добавяме лъжичка лайка (сухи цветчета) и още една от мента. Сваляме от огъня, покриваме и оставяме да кисне 10 минути. Прецеждаме преди да пием.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване