3- те най- големи Мита за Въглехидратите – Виж Тук:

vaglehidrati

Съществуват много митове около правилното хранене, но най- вече около ролята на въглехидрати. Доста от нещата, с които сме свикнали да ги свързват, реално не са съвсем точни. Нека разгледаме по- подробно:

През последните години едни от най- модерните диети за отслабване са тези, които ограничават въглехидратите. Заради това, започнахме много да отбягваме тези вещества, мислейки си, че са вредни за фигурата ни.

Напоследък обаче информационната мъгла около въглехидратите започна да се вдига и нещата не изглеждат толкова мрачни. Специалистите по хранене се стремят да разясняват, че всъщност не са толкова лоши и няма как да ги изключим от храненето си.

За да можем правилно да използваме тези продукти, трябва да различаваме истината от лъжата. Ето кои са 3- те най- големи мита по отношение на въглехидратите:

vaglehidrati-1

„ВСИЧКИ ВЪГЛЕХИДРАТИ СА ЕДНАКВИ“
Лъжа. Има различни видове въглехидрати. Първо, делят се на прости и сложни. Простите бързо повишават захарта в кръвта, а сложните се усвояват по- лесно и не предизвикват пик на захарта. В храненето си трябва да включим сложни въглехидрати, като хляб, пълнозърнести продукти, паста, зърнени храни и зеленчуци. Например – черен хляб, пълнозърнест ориз, и др., тъй като те съдържат много фибра.

„АКО ЯМ ВЪГЛЕХИДРАТИ, ЩЕ НАПЪЛНЕЯ“
Това може да се случи, единствено ако се храните само с въглехидрати. Ако се храните балансирано, няма да напълнеете. Докато ядем сложни въглехидрати, в подходящите порции, няма опасност да напълнеем. Лесен начин да измерим подходящата порция на око е като използваме мярката на дланта или юмрука си. Една филия хляб трябва да се равнява на размера на дланта ни, а един сладък картоф, например, да е колкото юмрука ни.

„АКО ЯМ ВЪГЛЕХИДРАТИ, НЯМА ДА ТОПЯ МАЗНИНИ“
Друг мит. Въглехидратите са жизненоважни за тялото ни. Те са енергията, от която мускулите ни се нуждаят, за да могат да растат. Затова е важно да ги ядем заедно с протеините, тъй като заедно изграждат тази тъкан. А колкото повече мускули имаме, толкова повече мазнини топим.
Най- важното, което трябва да се научим да правим, е да разграничаваме сложните въглехидрати от простите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване