3 лесни рецепти с Лимон и Джинджифил за Отслабване

limon-djindjifil

Лимонът и джинджифилът са много ценни съюзници в битката с излишните килограми, особено ако ги съчетаем.

Богати са на витамин С. Също така имат термогенно действие, т.е., повишават леко телесната температура и така ускоряват метаболизма, а съответно и топенето на мазнините.

Ето три страхотни начина, чрез които можем да ги съчетаем, така че да са ни максимално полезни по време на диетата за отслабване.

СВОЙСТВА
Лимонът, особено когато го приемаме на гладно, улеснява елиминирането на токсините от организма, подобрява храносмилането, предпазва от запек. Тъй като е алкален продукт, балансира рН на тялото. Лимоновият сок съдържа пектин, водноразтворим въглехидрат, който намалява усещането за глад за повече време. Джинджифилът благоприятства храносмилането, помага за изхвърлянето на излишните течности и др.

chai-limon-djindjifil

ЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ И ЛИМОН
За да имаме още по- голям ефект от чая, е добре да го пием скоро след като сме станали. Приготвяме го като сложим едно парче джинджифил във вряща вода. Оставяме да кисне и след това добавяме сок от половин лимон. Вместо захар, можем да сложим пръчица канела.

СОК ОТ ЛИМОН И ДЖИНДЖИФИЛ
Изцеждаме лимон, за да приготвим сок. Добавяме му настъргано парче джинджифил, за да подсилим термогенния ефект.

САЛАТА ОТ ЛИМОН И ДЖИНДЖИФИЛ
Може би не ви е хрумвала подобна комбинация? Приготвяме зелена салата, като я овкусяваме с лимонов сок и лъжичка настърган джинджифил.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване