3 ценни съвета, за да приготвим тялото си за лятото

celulit-more

Дами, лятото наближава! Това означава, че е време да започнем да влизаме във форма, за да сме неотразими по бански.

Започнете отсега!

Не ви е необходима специална диета за отслабване, а само да нанесете някои корекции в храненето си, така че да започнете да сваляте излишните килограми. Навярно вече знаете коя храна е здравословна и коя трябва да отбягвате. Ето няколко ценни съвета за тялото ви през лятото:

– Яжте калориите, не ги пийте. Калории приемаме и от храната, и от напитките. Всичко се брои. Напитките, например, не утоляват така глада, както твърдата храна. Така че, вероятно след като напитката не ви е заситила, отново ще посегнете към твърдата храна. През топлите месеци е особено важно да сме хидратирани постоянно. Водата е най- полезната напитка, при това без никакви калории, така че вместо калоричните газирани и натурални сокове, свикнете да пиете нея. Внимавайте също и с алкохола, защото е много калоричен.

koja-griji
– Малките закуски между основните хранения. Те са важна част от балансираната и здравословна диета. Те ни помагат да контролираме кръвната захар и глада между основните хранения. Обикновено се правят две: една между сутрешната закуска и обяда, и друга, между обяда и вечерята. Важното е на тези междинни закуски да ядем най- вече плодове, зеленчуци, може и с малко нискомаслено кисело мляко и пр, а не мазни храни или съдържащи много захар.
– Яжте храни, които ви поддържат сити. Храните, които са богати на протеини и фибри, могат да ни поддържат сити за повече време. Яжте чисти и качествени протеини като пилешко, пуешко или риба. Комбинирайте ги винаги с много плодове и зеленчуци, които пък ни осигуряват важните витамини.

Храненето обаче не трябва да се изолира, а да се съчетае с повече движение и тренировки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване