11 топ съвета за отслабване

otslabvane-korem-2

Наднорменото тегло е глобален проблем, който през последното десетилетие засегна много и България. Освен че разваля външния ни вид, то представлява сериозно медицинско състояние, което в много случаи се явява и животозастрашаващо.

Отслабването не се постига лесно, тъй като изисква дисциплина и постоянство. Лекарите са категорични, че най- добрият начин да се постигне, е като се съчетаят здравословно хранене и редовни упражнения.

Към тези два основни съвета, можем да добавим още няколко, които ще ни помогнат да имаме фигурата, която желаем, както и да сме в добро здраве:

1. Бавно хранене. Когато се храним бавно, на малки хапки и с повече дъвчене, се засищаме по- лесно и така избягваме приема на доста излишни калории.
2. Пиене на чаша вода преди всяко хранене. По този начин увеличаваме метаболизма и подобряваме храносмилането. Така избягваме натрупването на мазнини по тялото.
3. Избягване на рафинираната захар. Това е най- лошият ни враг. От захарта не само се напълнява, но причинява и редица здравословни проблеми.
4. Отказване от алкохола. Съдържа много калории. Затова, ако искаме да отслабнем, е по- добре да го избягваме.
5. Ограничаване на порциите. Трябва да се придържаме към малки порции храна, за да избегнем преяждането и да контролираме теглото си.

otslabvane-yabalka-1
6. Пет хранения на ден. Пет вместо три хранения ще помогнат да поддържаме по- добре активен метаболизма. Ще подобрим храносмилането и ще избегнем трупането на мазнини по тялото.
7. Избягване на сладко и бърза храна. Сандвичи, дюнери, газирано и всякакви захарни изделия са забранени за хората, които искат да отслабнат. Освен че от тях много се пълнее, те с нищо не допринасят за по- доброто ни здраве, тъй като не съдържат нищо полезно.
8. Планк. Това е страхотно упражнение, което изгаря много калории. Не отнема много време и може да се прави навсякъде. Упражнението има различни вариации, така че колкото повече напредвате, може да опитате нещо различно.
9. 30 минути кардио по 5 пъти в седмицата. Това е сигурен начин да намалите теглото си и да се предпазите от сърдечно- съдови проблеми. Освен това имате голям избор: тичане, плуване, каране на колело, бързо ходене, и пр.
10. Упражнения за сила – ниво за начинаещи. Този тип упражнения за важни за стойката. Кардиото изгаря мазнини, а този тип упражнения стягат и оформята мускулатурата.
11. Правилна стойка. По този начин се предпазваме от редица мускулно- скелетни проблеми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване