10 вредни хранителни навика, от които се напълнява

navitsi-napalnyavane

Вредните хранителни навици са в основата на напълняването. Ето кои са 10- те най- вредни хранителни навици, от които качваме лесно килограми:

1 Бързо хранене. Намалява производството на хормони, полезни за червата, които ни създават усещането за ситост. Намаляването на тези хормони може да ни принуди да ядем в повече. Бавното хранене е много важно за храносмилането, а също и за фигурата ни.

2 Порции. Избирайте винаги малките порции. Така по- лесно ще поддържате калорийния баланс.

3 Телевизия. Ако гледате телевизия повече от 5 часа, означава, че сте предразположени към затлъстяване. Причината е, че обикновено се съчетава със заседнал начин на живот. Така че, намалете времето пред телевизора и станете активни.

4 Не пиете достатъчно вода. Пийте по две чаши вода преди всяко хранене. Така ще се предпазите от напълняване.

5 Не отделяте достатъчно време за хранене. Ако се храните, докато работите на бюрото или пред компютъра, докато гледате телевизия и пр, не бива повече да го правите. Отделете специално време за хранене.

dietichni-produkti

6 Сосове срещу подправки. Ако си мислите, че можете да заливате салатите си със сосове, и така ще отслабнете, грешите. Наблегнете на подправките, които имат специфични свойства за ускоряване на метаболизма, като червен и черен пипер, джинджифил, куркума и пр.

7 Ядете без да се мислите. В забързаното си ежедневие често нямаме време да се нахраним и ядем, каквото ни падне. Започнете да четете етикетите и да се информирате за храната, която ядете.

8 Строги диети. Избягвайте тези методи за отслабване, въпреки че са широко популяризирани. Можете само да навредите на здравето си, а резултатите бързо ще се изгубят.

9 Объркване. Винаги проверявайте дали това, което ядете, наистина е толкова здравословно, колкото си мислите. Може да се окажете неприятно изненадани.

10 Емоции. Обикновено проблемът с наднорменото тегло често се превръща и в емоционален, защото се асоциира с ниското самочувствие.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване