10 съвета за хранене без напълняване

otslabvane-vecheria-2

Ако ви е трудно да спазвате хранителен режим, ви предлагаме наготово 10 топ съвета на експертите по хранене. Чрез тях ще успеете да се храните балансирано и да не напълнявате.
Здравословното хранене е ключът към хубавата фигура. Всички го знаят, но реално трудно се прилага на практика. Предлагаме ви 10 основни правила за здравословно и балансирано хранене. По този начин сами ще регулирате теглото си, без да се налага да спазвате каквато и да е диета.

1. Не яжте нищо, което не изглежда като приготвено от баба ви
Когато пазарувате, избягвайте някои нови продукти, за които баба ви никога не е чувала. Не консумирайте всички онези храни, които съдържат допълнителни химии, добавена захар, сол и пр. Обикновено те са много калорични и не съдържат почти никакви полезни вещества. Когато купувате храната, задължително четете етикетите.
2. Избягвайте пакетирани храни с 5 или повече съставки
Повече са съставки на даден продукт означава, че е минал през повече обработки. На практика, от хранителните вещества не е останало нищо полезно, само калории.
3. Наблегнете на натуралната храна
Трябва да се стараете да купувате натурални продукти. Същността на здравословното хранене се състои от плодове, зеленчуци, месо, риба, зърнени култури. Избягвайте продукти с най- различни добавки. Например, има разлика между обикновено кисело мляко и плодово. Във второто обикновено има добавени захар и оцветители, което означава повече калории. Така че, не прекалявайте с такива продукти, които имитират оригинал.

otslabvane-zakuska
4. Повече цвят в чинията
Колкото повече зеленчуци и плодове включваме в ежедневното си меню, толкова по- здравословно е то. Колкото по- шарена е чинията, толкова повече полезни вещества ще ви осигури.
5. Внимавайте с диетичните продукти
Диетичен не винаги означава, че помага за отслабването. Например, дори да не съдържа никакви мазнини, дадения продукт може да е бъкан от захар. Всяка храна, която съдържа 30% по- малко калории от оригинала, може да получи етикет „диетичен“. Но не пропускайте да прочетете внимателно етикета.
6. Ядене в по- малки чинии
Как да намалите порциите? Според учените, ако чинията е с диаметър между 25 и 30 см, намаляваме с 22% количеството на порцията. По този начин се храним по- малко и се засищаме по- бързо.
7. Закуски, само ако са приготвени от вас
Ако ви се дояде нещо сладко, или пържени картофи, и пр., по- добре да си ги приготвите у дома. Ще са много по- здравословни и с по- малко калории. Разбира се, това не означава, че не трябва да се ограничавате. Порциите трябва да са в рамките на разумното, за да не напълнявате.
8. Яжте, само ако сте гладни, а не от стрес или скука
Много често се яде, заради различни емоции. Това е сериозна грешка и винаги води до напълняване. Старайте се да се храните по едно и също време всеки ден, без да нарушавате кой знае колко често режима си.
9. Царска закуска
Закуската трябва да е пълноценна, да ни осигури достатъчно енергия. След като сте гладували цяла нощ, трябва да възстановите баланса в тялото. А и също да активира метаболизма.
10. Осигурявайте си някоя радост от време на време
Ако внимавате с храненето съвестно, можете от време на време да си подарявате по някоя изкушение. Важното е да не се вманиачавате по храната, а понякога да нарушавате правилата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване