10 грешки в отслабването, за които да внимавате

Ако искате да отслабнете, но вече няколко пъти не сте сполучили, ето кои грешки трябва да избягвате:

otslabvane-sled-40

1. Мислене в кратки срокове. Не мислете, че отслабването ви е необходимо само за определено събитие или за да ви стои банския през лятото. Мислете, че е нещо, което е важно не само за външния ви вид, но и здравето. Друго важно нещо е да си определите мотивите за отслабване, такива, които биха променили живота ви.
2. Пропускане на хранене. Това е много лошо решение. Когато изгладнеете, ще се нахвърлите върху каквото ви попадне, а то обикновено е много калорично.
3. Диети на приятели. Не се водете по това, че някой ваш приятел е отслабнат с дадена диета. Всеки човек има свои особености на тялото.
4. Не определяте час за хранене. Определете си часове и време, с което разполагате, за да се нахраните. Не яжте, когато ви падне.
5. Елиминирате категорично някоя храна. Това е честа грешка при отслабването, например, без никакви въглехидрати, без никакви мазнини и пр.

The cheerful company of youth eating a pizza
6. Не се движите. Все нямате време да се раздвижите. Тялото трябва да се освободи по някакъв начин от натрупаните мазнини и да направи мускулите по- силни.
7. Ястия за награда. Казва ме си, че няма да злоупотребявате, но докато се усетите, ще започнете да се награждавате по няколко пъти на ден. Ако ви е трудно без награди, потърсете по- малко калорични варианти.
8. Не пиете вода. Вместо вода, пиете диетични напитки. Така изобщо няма да отслабнете по- бързо. Пийте поне по 1,5 литра вода на ден.
9. Възползвате се от празници и уикенда. Няма как да не излезете някъде, особено през уикенда. Но без да се усетите, вече сте изяли и изпили доста, а диетата ви е отишла по дяволите. Помнете, че алкохолът е висококалоричен.
10. Предавате се. Някои се нуждаят от повече време, за да отслабнат, други от по- малко. Кантарът не винаги отчита напредъка, но ако влизате по- лесно в дрехите си, значи вече отслабвате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване