Отслабване без Глад! Ето как:

Със сигурност ви се е случвало, когато огладнеете, да посегнете към най- вредната храна – тестени и захарни изделия. Те бързо ще утолят глада ви, но няма да е за дълго. Този тип храни не са засищащи. Организмът бързо ги усвоява, защото съдържат захар. Но след това ще имате усещането, че нищо не сме яли.

От друга страна, храните, които засищат най- много, всъщност са най- полезните. Месото, рибата и яйцата са сред най- засищащите храни. Също зеленчуците и някои плодове, заради съдържанието на фибри.
Освен храната, която консумираме, за да сме сити за повече време, е важно да дъвчем повече. Когато започнем да ядем, са нужни 20 минути, за да утолим глада си. Ако дъвчем добре, няма да е нужно да приемем голямо количество.

Ето и кои са храните, които най- добре утоляват глада и ни помагат в отслабването:

Яйце. Да изядем едно яйце е добро начало за деня, защото ще сме сити за много време.
Ябълка. Ежедневната консумация регулира апетита, тъй като ябълката е богата на фибри и помага да стомаха да се засити. Фибрите контролират глада и стабилизират нивата на захарта.
Банан. Не се напълнява от банани. Това е мит, който диетолозите се опитват да изкоренят. Бананът съдържа около 80 калории, в зависимост от размера. Освен това е богат на калий, който ни помага да отслабваме, когато сме на диета.
Варен картоф. Засища повече от ориза, банана и хляба. Варен или печен, един картоф е чудесно средство за дълготрайно утоляване на глада.
Овес. Съдържа фибри, витамини и минерали. С малко прясно мляко е чудесна закуска за засищане на глада.
Манго. Съдържа вода и фибри. Плодът е много богат на витамин Е. Добре е да присъства редовно в диетичното ни меню.
Домат. Богат е на вода и фибри, поради което е отлично средство за засищане на глада.
Грах. Задушен или сварен на супа, грахът помага да поддържаме линия. Има лек и приятен вкус, но в същото време засища чудесно.
Леща. Изключително здравословна храна. Съдържа полезни мазнини, фибри и минерали. Така ни поддържа сити за дълго време, при това с малко количество.
Сьомга. Съдържа много омега- 3 мазнини, които ни засищат за дълго време. Причината е, че поддържа нивата на хормона лептин, известен още като хормона на апетита.
Ядки. Съдържат фибри, полезни мазнини и минерали. С тях обаче не трябва да прекаляваме, защото са калорични. Но пък малко количество е достатъчно, за да утолим глада.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване