Ето кои са най- полезния Плодове и Зеленчуци за Отслабване през Есента:

Есента ни предлага изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, които са изключително богати на витамини и минерали, като в същото време са много подходящи и за сваляне на излишните килограми.

Есенни плодове за отслабване:

– Ябълки и круши. Навлизаме в сезона на тези два плода, които са сред най- подходящите за отслабване. Богати са на ценни витамини и минерали. Богати са и на фибри, които ни засищат за дълго време. Ябълките и крушите са идеално средство за утоляване на глада, както и за междинни закуски между храненията.

– Нар. Този плод спада към групата на т.нар. суперхрани, заради невероятните си качества. Богат е на антиоксиданти, по- конкретно на флавоноиди, калий, калций, магнезий и витамин С.

– Цитруси. На пазара излизат лимони, киви, банани, грейпфрут, портокали и мандарини. Те са изключително богати на витамин С, който ни е много нужен през сезона, за да се пазим от болести. Можем да ядем цитрусите по всяко време на деня – цели или под формата на сок.

– Грозде. Богато е на витамини, минерали и антиоксиданти. Съдържа също и захар, но това не пречи да го ядем по време на диета – все пак не е фабричната бяла захар. Ако се колебаете между бяло и червено грозде, по принцип второто е по- подходящо за отслабване.

Есенни зеленчуци за отслабване:

– Тиква. Съдържа витамин А, минерали, сред които калий, желязо, цинк и калций. Съдържа 90 процента вода, което означава, че е много диуретична. Тиквата е изключително нискокалорична. В същото време, засища идеално, тъй като е богата на фибри. Тиквените семки също са много полезни, така че не ги изхвърляйте.

– Карфиол и броколи. Можем да приготвяне от тях супи, пюрета и гарнитури към месото. Изключително нискокалорични зеленчуци. Богати източници на фибри.
Карфиолът съдържа много полезни вещества, сред които витамин В5 и В6, фосфор, калий.
Броколито е богато на витамини Е, В, К, А и С. Най- добрият вариант за приготвянето му е на пара за 3-5 минути.

– Зеле. Нискокалорично и изключително богато на фибри. Чудесна храна за всяка диета за отслабване. Може да се приготвя на салата, на супа. Зелето съдържа ценни витамини и минерали. Салата от зеле и моркови е чудесен вариант за есенното меню.

– Червено цвекло. Изключително полезен за здравето зеленчук. Много подходящ също и за диетите за отслабване. Червеното цвекло е нискокалорично и богато на фибри. Съдържа калий, калций, желязо, и пр. Може да се консумира сурово, на салата, например. Варено или под формата на сок.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване