Възможно ли е да отслабнем бързо, за кратко време? Виж Тук:

taini-otslabvane

Има изобилие от диети, които обещават да свалим много килограми за кратко време. Това, разбира се, е възможно, но може да бъде доста опасно за здравето. Диетата трябва да е балансирана и да се комбинира с физически упражнения.

Ако диета обещава, че с нея ще свалим много килограми за отрицателно време, при това без усилие, трябва да имаме нещо много важно наум – става въпрос за изхвърляне на течности, а не за топене на мазнини. Течностите ще се възстановят в деня, в който спрем диетата, защото организмът ще иска да си ги набави. Същото важи и за въглехидратите, които биват изключване от повечето бързи диети за отслабване.

Тези диети обикновено са опасни за здравето. Обикновено това са протеинови диети, нискокалорични, моно диети, които не трябва да спазваме повече от няколко дни. Има и т.нар. пречистващи, които се базират на консумацията на продукти, които пречистват храносмилателния тракт. Но не ни осигуряват ценни за тялото вещества.

otslabvane-savet

Още по- опасни са диетите с глад, според които не трябва да приемаме храна в течение на няколко дни. Приемат се само напитки, които пречистват тялото и ни засищат. Но не си зареждат с витамини и минерали, което може да предизвика дефицит в тялото.

За да отслабнем здравословно, трябва да се храним балансирано, въпреки че ще ни отнеме повече време. Също така, бързото отслабване се свързва с правене на физически упражнения, които да изгарят мастните натрупвания.

Упражненията са много важни за отслабването, тъй като чрез тях изгаряме излишната енергия.
По отношение на храненето, трябва да ограничим приема на мазнини и въглехидрати, но не и да ги изключим напълно. Те са жизнено необходими за функциите на организма ни. Трябва да поддържаме баланс между приема на калории и тяхното изразходване, което се случва основно чрез правене на упражнения. Ако съумеем да го постигнем, без проблем ще отслабнем и няма да си върнем свалените килограми.

Не се доверявате сляпо на обещанията за бързо и лесно сваляне на килограмите. Помнете, че няма как да успеете, ако не положите усилия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване