Как да се храним, за да имаме красива кожа

litse-1

Подходящото хранене е много важно за състоянието и вида на кожата ни. Ето за какво трябва да внимавате:

1 Яжте по- малко храни, които подуват. Храните, които съдържат лактоза, захар и глутен по- лесно подуват. Ако имате проблеми с кожата, е добре да ги ограничите за няколко месеца или дори за постоянно, ако ви е възможно. Хора, които са ги елиминирали от менюто си за два седмици, веднага виждат промяната. А когато ги върнат обратно, чувстват дискомфорт, като газове и главоболие.

2 Яжте само висококачествен черен шоколад. При много хора шоколадът причинява акне. Изследвания обаче показват, че черният шоколад (поне 70% какао), е полезен за кожата. Ползите обаче зависят и от реакцията на всеки организъм.

3 Пробиотици. Доброто храносмилане се свързва с красивата кожа, а пробиотикът може да ви помогне в това отношение. Може да си купите от аптека или да потърсите качествен природен източник. Киселото мляко е добър вариант, стига да е качествено и да нямате непоносимост към лактоза.

kiselo-mlyako-dieta

4 Нанасяйте някои храни върху лицето. Киселото мляко е ефективна маска за лице, тъй като хидратира. Може да добавите и мед, който е особено полезен, ако имате акне или кожата ви е увредена от слънцето.

5 Още два важни съвета: почиствайте кожата си веднъж дневно и не забравяйте да си хидратирате отвътре. Една от често срещаните грешки е честото миене на лицето. Много експерти съветват да я почистваме кожата си само вечер преди лягане. А сутрин само да я освежим с вода и да нанесем съответната козметика. Не чакайте да ожаднеете, за да пиете вода. Пийте през равни интервали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване