Ето кои плодове са най- ефективни срещу целулит

celulit-1

Битката срещу целулита се води по няколко направления: чрез козметика, масажи, спорт, и разбира се, храната. Важното е да съчетаваме всички тези елементи, за да получим възможно най- добрия резултат.

Днес ще обърнем внимание на храненето. За да имаме успех, трябва да изключим определени храни и да засилим повече други. Плодовете са много подходящи в битката срещу целулита. Те имат диуретично действие, пречистват от токсините и помагат за топенето на мазнините.

Препоръчва се, например, да се увеличи консумацията на цитруси, тъй като съдържат много витамин С, който засилва кръвоносните съдове.

Разбира се, това не означава, че трябва да ядем само плодове, а че трябва да засилим присъствието им в ежедневното ни меню за сметка на други храни, които е добре на изключим или намалим.

БИО- КОД – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

Ето кои плодове са най- подходящите срещу целулит:

Ягоди. Като повечето червени плодове, те са много подходящи съюзници срещу целулита. Съдържат много фибри, вода и витамин С, което е идеална комбинация срещу портокаловата кожа.
Червени плодове и горски плодове. Съдържат много антиоксиданти и витамин С. Помагат за образуването на колаген. Ако ги комбинираме с нискомаслено кисело мляко, се получава идеална закуска и средство за топене на мазнините.
Ябълка. Всички знаем колко е полезна. По отношение на целулита, помага за работата на чревния тракт, тъй като е богата на фибри. Така тялото се изчиства от шлаки и задържани течности.
Круша. Богата е на калий и фибри. Има диуретично действие. Стимулира кръвообращението. Полезна е срещу запек.
Ананас. Ускорява възстановяването на тъканите, подобрява храносмилането на протеините. Има силно диуретично действие. Активната му съставка бромелин помага за топенето на мазнините и изчиства тялото от шлаките.
Грейпфрут. Принадлежи към групата на цитрусите. Ако ядем половин час преди закуска, ще помогнем на тялото да се изчисти от натрупаните през нощта токсини. Помага за топенето на мазнините.
Киви. Също спада към полезната група на цитрусите. Съдържа големи количества витамин С. Богато е на фибри и калий. Ново научно изследване показа, че ако ядем по 2 кивита дневно, в продължение на шест седмици, ще се подобри цялостното ни настроение, намалява чувството на умора и се увеличават жизнените сили.
Диня и пъпеш. Богати са на фибри и вода. Засищат добре и имат диуретичен ефект. Помагат за изхвърлянето на токсините, подобряват състоянието на целулита и акнето. Идеални са за летните жеги. Богати са на витамините А и С.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване