3 топ храни за здрава и красива кожа

koja-polezno

Важно е да се грижим за кожата, както отвън, така и отвътре. Ако й осигуряваме веществата, от които се нуждае, а я пазим от храни, които й вредят, няма да ви се налага да харчите толкова много пари за козметика.

Трябва да включим в храненето си полезни вещества, витамини, минерали и мастни киселини. Да избягваме захарните изделия и солта, вредните мазнини.

Храни като целината, копривата и ябълката ще ви помогнат да пречистите кожата си от токсините, да я поддържате подхранена и без лъщене.

ЦЕЛИНА

Предпазва кожата и стимулира процеса на естествена пигментация, което е много полезно за хора с псориазис или витилиго. Веществата помагат да е хидратирана, нежна и еластична, тъй като витамините и минералите, които съдържа, помагат за възстановяването й и производството на колаген.

Как да консумираме?

Най- добре да е сурова, под формата на сокове, шейкове или салати. Една от най- известните комбинации за кожата е сокът от целина, ябълка и моркови. Можем, също така, да я добавяме към течни храни – бульон, супа, и пр.

kopriva-1

КОПРИВА

Изключително полезна за хора, които страдат от акне, екземи, дерматити, белези по лицето и пр. Пречиства от токсините и подсилва естествената еластичност на кожата.

Яжте всеки ден супа от коприва или по три чаши чай от нея, за да подобрите бързо състоянието на кожата си.

За приготвянето на чай използвайте суха коприва.

ЯБЪЛКА

Регулира себума и подобрява вида на кожата на лицето. Подходяща е за всеки тип кожа.

Можете да я ядете сурова, да я приготвяте на сок, на компот и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване