Природни средства срещу камъни в бъбреците

kamani-babretsi

Камъкът в бъбрека представлява натрупване на кристали на минерали в бъбрека или в уринарния тракт. Това е тежко състояние, което причинява болки в корема, в хълбуците или в бъбреците. Причинява гадене или повръщане, честа нужда от уриниране, киселини, болка в гениталиите и кръв при уриниране.

За да се справим с тях, трябва да ги разтворим. Има доста природни средства, които можете да изпробвате на практика. Ето някои от най- популярните:

ХРАНИТЕЛНИ МЕТОДИ

1 Вода

Пийте голямо количество вода, за да поддържате урината разтворена и така да помогнете да изхвърлянето на камъните. Ако не пиете достатъчно вода, организмът ви се дехидратира и изхвърля течностите от тъканите. Това състояние може да причини пикочна киселина и да образува кристален седимент в бъбрека. Затова е задължително да сме хидратирани, за да пречистваме бъбреците.

voda-kosa

2 Органичен ябълков оцет

Не съдържа пестициди, нито други химически вещества, за разлика от другите видове оцет. Помага за създаване на алкална среда, като увеличава рН, което не позволява на пикочната киселина да образува кристали и помага за разтварянето на вече образувани камъни. Съдържа високи нива калий, който е много полезен за бъбреците. Добавете между 2 и 4 лъжички оцет в 300 мл вода. Така ще алкализирате средата в тялото си и ще разтворите камъните в бъбреците.

3 Лимон

Помага за разтварянето на камъните в бъбреците, заради високите нива на цитрат и калий. Повишава рН на урината, тъй като алкалиизира и поддържа бъбреците чисти. Пийте по два литра вода на ден, смесена със сока от 2 или 3 лимона.

БИЛКИ

Има много природни решения срещу камъните в бъбреците. Ето две от тях:

1 Глухарче. Предпазва от образуване на камъни и е отличен диуретик.
2 Коприва. Предпазва от инфекции на уринарния тракт. Намалява възпалението на пикочния мехур. Помага за разбиването на камъните.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване