Кои храни са важни за доброто кръвообращение

krasivo-tyalo

Кръвообращението е отговорно за транспортирането на кислорода и хранителните вещества до всяка клетка на тялото ни. Също така, пречиства от вредните токсини и шлаките.

Сърцето е мускулът, който изпомпва кръвта чрез кръвоносната система. Но когато кръвообращението е нарушено, това се отразява и на него.

Заболявания като диабет, артрит и затлъстяване, могат да го засегнат сериозно. Навиците и начинът на живот- също. Тютюнопушене, неправилно хранене и липса на движение водят до влошаване на кръвообращението.

Някои от признаците на лошо кръвообращение са: студени ръце и крака, мускулни крампи, изтръпване, разширени вени и пр. Повечето от тях изчезват, ако водим здравословен начин на живот. Препоръчва се да се движим поне по 30 минути на ден и да се движим всеки час. Ако работите седнал по цял ден, всеки час си правете малка разходка за десетина минути.

zelena-dieta

ЕТО и кои са най- подходящите храни за добро кръвообращение:

1 Храни с малък процент наситени мазнини и холестерол. Образуват шлаки в артериите, които затрудняват движението на кръвта.

2 Плодове, зеленчуци и орехи. Съдържат витамини и минерали, които помагат да имаме по- здрави кръвоносни съдове.

3 Ограничете консумацията на сол, захар и кофеин. Водят до задържане на течности, като намаляват кръвния обмен и кръвта се движи по- трудно по артериите и вените.

4 Храни с омега- 3. Например, сьомга или риба тон. Този тип мазнина подобрява кръвообращението.

5 Чесън. Предпазва ни от проблеми, свързани с кръвообращението.

Спирането на цигарите също доказано подобрява кръвообращението. Други варианти за подобряване на кръвообращението са редуването на топла и студена вода, когато се къпем, и масажите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване