Ето кои са ползите от пиене на вода с мед

med-voda

Сигурно сте чували колко е полезно да се пие чаша вода с мед всеки ден. Тази толкова лесна рецепта е изключително ефективна при голям брой болести и здравословни проблеми. Нека разгледаме някои от по- важните:

Предпазва от инфекции на уринарния тракт

Диуретичното и антибактериалното действие на водата в съчетание с меда изчиства уринарните пътища и намалява риска от инфекции като цистит. Заради витамините и минералите, увеличава броя на антителата и предпазва от вирусни атаки.

Подобрява храносмилането

Ензимите, които се съдържат в меда, подобряват работата на черния дроб и подобряват храносмилането. Приемът им предпазва бактериалната флора и улеснява усвояването на хранителните вещества. Има и лек разхлабителен ефект, който регулира чревната перисталтика и ни предпазва от запек.

Помага за отслабване

Много хора включват вода с мед в диетата си за отслабване. Медът съдържа естествени захари, които са здравословен източник на енергия, която ни успокоява и ни помага да изгаряме повече калории.

Подсилва имунната система

Тази напитка съдържа много вещества, полезни за имунната система. Съдържа ензими, витамини и минерали, които увеличават способността на организма да се бори с патогените.

Антибактериалното действие на меда може да унищожи микроорганизми, които са резистентни на конвенционалните антибиотици.

alergia

Намалява алергиите

Консумацията на мед намалява чувствителността към полени и други частици в околната среда, които предизвикват реакции в имунната система. Помага за изхвърлянето на секретите и отваря дихателните пътища.

Осигурява енергия

Както споменахме, захарите в меда са здравословен източник на сили за физическа и умствена издръжливост. Ако вместо кафе пиете тази напитка, сутрин няма да се чувствате нито изморени, нито да сте сънени. Рехидратирате организма, така че оптимизира функциите на органите.

Помага при кашлица и болки в гърлото

Топлата вода с мед е натурален тоник, който смазва сухото гърло. Има успокояващо и антивъзпалително действие, което облекчава белия дроб и предпазва от кашляне и раздразнение на гърлото.

Пречиства от токсини организма

Ако добавите малко лимонов сок към топлата вода с меда, ще получите напитка, която ви пречиства от токсините и подобрява храносмилането.

Контролира холестерола

Хората, които приемат тази напитка, могат да свалят с до 10% холестерола в следващите два часа.

КАК ДА ПРИГОТВИМ РЕЦЕПТАТА:

-1 лъжичка мед
-1 чаша леко стоплена вода

Приемайте поне 3 пъти седмично, за да получите желаните резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване