8 природни средства при цистит

tsistit-1

Циститът е инфекция на долните уринарни пътища. Най- често се среща при жените. Трябва да ударите болестта, още когато се появят първите симптоми, за да не се влоши картината.

Какво трябва да знаем за цистита?

Обикновено се причинява от бактерия (е.коли, стафилококи, стрептококи или хламидия). Сред най- честите признаци са:

-често уриниране
-изгаряща болка при уриниране или парене
-остри болки в долната част на стомаха
-температура
-общо неразположение
-студени тръпки

Причината да засяга основно жените е, че тяхната уретра е доста по- къса от мъжката и бактериите трябва да преминат по- малка дистанция. Най- честите причини за цистита са:

-ранички по уретрата от интензивни сексуални връзки
-хормонални промени (менструален цикъл, менопауза, бременност)
-използване на някои контрацептиви
-не уринирате, когато имате нужда
-увеличена простата
-къса уретра
-обездвижване за дълъг период
-диабет

Консултацията с лекар е задължителна. Ако циститът е по- лек, може да се контролира с природни средства, както и с промяна на някои навици. Ако не се третира навреме и симптомите продължат дълго време, се налага приема на антибиотици или по- дълго лечение.

soda-bikarbonat

ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ ПРИ ЦИСТИТ

Освен че трябва да пиете много вода през деня, е задължително да ходите до тоалетна след секс, за да изхвърлите бактериите.

Сода бикарбонат

Ако пиете всеки ден по една чаша вода с 2 лъжички  сода бикарбонат вътре, можете да се предпазите от появата на цистит или да намалите симптомите. Свойствата й не позволяват на бактериите да причиняват инфекция, като остават по стените на уретрата.

Репички

Помагат при всякакъв вид инфекции. Действат диуретично и улесняват изхвърлянето на бактериите чрез урината, така че да не се развиват.

Боровинки

Съдържа вещества, които не позволяват на бактериите да се прикрепят към пикочния мехур и уретрата.

Спанак

Съдържат много витамини, минерали и антиоксиданти, които помагат да се справим с всяка болест. Може да го ядете суров на салата или под формата на сок.

Магданоз

Силен диуретик, който помага да се изхвърлят токсините чрез урината, като засилва метаболизма на бъбреците. Не позволява на бактериите да се прикрепят към пикочния мехур.

Лимон

Перфектен антисептик. Повишава нивата на рН , така че на бактериите им е трудно да оцеляват и да се възпроизвеждат. Пийте всяка сутрин чаша вода с изцеден вътре лимон.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване