7 признака, че не приемате достатъчно протеини

proteini-dieta

Протеините са изключително важни за здравето ни, както и за поддържане на теглото ни. Ето някои от признаците, че не приемате достатъчно протеини:

1 Загуба на мускулна маса и крампи

Недостигът на протеини може да причини мускулни спазми, като крампите. Ако не приемате достатъчно протеини, тялото ви ще започне да губи релефа си. Организмът ви ще си ги набавя от мускулите и ще ги използва за функционирането си.

2 Раните ви бавно зарастват

Когато имаме рана, тялото се нуждае от нови клетки и тъкани, за да се възстанови. При този процес протеините са фундаментални и ако нямаме достатъчно от тях, раните трудно зарастват.

3 Задържане на течности

Имат важно значение за поддържането на допустимото ниво на течности, които се натрупват в тъканите, особено ходилата и глезените.

kosa-dehidratatsiia

4 Промени в косата, кожата и ноктите

Поради липсата на протеини, косата става тънка, а кожата започва да се лющи. Друг признак е появата на бели петна под ноктите.

5 Объркване

Ниските нива на ментална енергия се изразяват в затруднена концентрация, свързана с промените в нивата на захарта и дефицита на протеини.

6 Често боледуване

Това означава, че имунната ви система е слаба. Не е за учудване, тъй като протеините изграждат най- важните клетките за имунната система.

Колко протеини трябва да приемаме на ден?

Ако се храните разнообразно, трудно може да ви се появи дефицит на протеини. Човек се нуждае приблизително от 1,23 грама протеини на килограм от теглото си. Това означава, че ако тежите 68 кг, се нуждае от 55 грама протеини на ден.

Кои храни са богати на протеини?

Съдържат се почти във всички храни с растителен и животински произход. В големи количества можем да ги открием в пилешкото, рибата, млечните продукти, яйцата, зърнените култури, бобовите и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване