5 ясни знака, че прекалявате със захарта и е време да спрете

sladko-otslabvane

Въпреки че е известно, че консумацията на захар е опасна за здравето, много хора продължават да приемат значително по- големи количества от препоръчителната доза от 6 ч.лъжички, според СЗО.

Това се случва и защото захарта е съставка на много храни и напитки, а ние дори не подозираме. Тялото обаче си има механизми, чрез които ни посочва, че прекаляваме със захарта. Ето някои от най- често срещаните:

1 Имате много пъпки. Хората, които ядат много захар, по- често имат проблеми с пъпките по лицето и тялото.

2 Чувствате се зле след тренировка. Ако приемате големи количества захар, по- бързо насищаме кръвта с нея, а когато нивата й паднат, ни става лошо по време на тренировка или след това.

zahar-priem

3 Тъжни сте без видима причина. Високите нива на захарта подуват тялото, което се свързва с високи нива на депресия, сочат научни изследвания.

4 Винаги сте гладни. Храните, които съдържат много захар, но са бедни на протеини, фибри и други вещества, не ни засищат. Сладкото не активира същите механизми в тялото, които ни карат да се заситим и да спрем да ядем.

5 Високи нива на холестерол. Пренасищането със захар намалява полезния холестерол и увеличава вредния, тъй като стимулира триглицеридите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване