Значението на вечерята за диетата ни

vecherya-semeitsvo

Когато дойде време за вечеря, обикновено сме изморени. Обикновено вечерите в повечето семейства са дезорганизирани и не им обръщаме достатъчно внимание. Ако и при вас е така, трябва да промените този вреден навик.

Когато в семейството вече има деца, на вечеря е пълен хаос. Причините са много: не се спазва точно определен час, родителите гледат телевизия и не са заинтересовани особено много. Всеки хапва каквото му попадне, преди да си легне.

Друг вреден навик е липсата на следобедна закуска. Така вечеряме по- рано и спестяваме едно хранене. Повечето хора си мислят, че така ще приемат по- малко калории. Това обаче е лош хранителен навик. На вечеря сме много по- гладни и преяждаме. Затова не е добре да се пропускат хранения.

vegerarianska-dieta

Тази липса на организация за вечеря не се отразява добре и на семейните връзки. Обикновено това е единственото хранене, на което се събира цялото семейство. Често импровизираме менютата, които обикновено са по желание на децата и не са никак здравословни: пържени картофи, полуфабрикати и пр. За капак, се изяжда голямо количество от тях.

Вечерята трябва да е планирана, най- вече изборът на меню. Трябва да включва повече зеленчуци, риба и пр.

Бързото хранене също не е полезно. Загазете всичко, което може да ви разсейва, най- вече телевизора. Наблюдавайте дали децата ви се хранят бавно. Разговаряйте за нещо интересно, така че да не се наяждате прекалено бързо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване