Защо да включим бобовите храни в диетата си?

bob-salata-1

Когато мислим кои храни са подходящи за отслабване, почти никога не се сещаме за бобовите храни. Сещаме се за салати, риба, пилешко и пр.

 Но зърнено- бобовите култури, като грах или леща, например, са много полезни за отслабването. Фасулът стимулира разхода на калории и топенето на мазнините, намаляват мазнините по корема, контролират апетита.

 Високото съдържание на фибри в тези храни помагат за отслабването. Всеки консумиран грам фибра помага за четвърт свален килограм. Според други изследвания, всеки грам фибра, която консумираме, изгаря седем калории.

 Нека разгледаме няколко начина как да включим бобовите храни в диетата за отслабване:

leshta

 -Заместете половината порция месо с бобови.

-Заменете ориза и картофите с бобови храни. Това означава, че замествате нишестето с протеини и фибри. Можете да ги използвате във всички видове ястия: салата, супа, и пр.

– Използвайте бобовите храни в рецептите за десерти. Може да ви се стори странно, но си струва да опитате мъфини с фасул, например.

– Чудесна комбинация със зехтин екстра върджин. Съчетавайте бобовите култури, които използвате в рецептите си, със зехтин. Това е много здравословна комбинация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване