Водорасли за диетата ни

Способни са да намалят усещането за глад, имат детокс ефект, съдържа фибри, които са полезни за стомаха. Водораслите са отличен източник на витамини и минерали.

vodorasli-supa

Регулират чревния тракт, предпазват от запек, защитават чревната флора и фауна. В контакт с вода увеличават многократно обема си, така че чувствате ситост. Затова силно се препоръчват за отслабване. А също и заради веществата, които съдържат.

ВНИМАНИЕ!

– Хората, които имат хипотиреоидизъм, не трябва да ги ядат, тъй като съдържат много йод. Трябва да избират видове, при които е по- малко, като морската маруля.
– Хората с високо кръвно също трябва да внимават с консумацията, защото са солени.

Водорасли „Нори“. Използват се за приготвяне на суши. Също за приготвяне на ориз, супи, салати. Богати са на витамин А, В2, В9, С и минерали като мед, желязо, манган и цинк.

vodorasli-sushi

Уакаме. Хидратират се преди консумация. Използват се за супи, бульони и риба. Съдържа витамини В2, В9, К, а от минералите желязо, манган, магнезий, цинк и калций.

Дулсе. Богати са на йод, желязо, калий, цинк, манган. Витамини А, В2, фолиева киселина и С. Известно е, че се консумирали много от викингите.

Келп. Съдържа много йод. Съдържа витамини С,В2, В9, К. Минерали – мед, желязо, манган, магнезий, цинк и калций.

Спирулина. Съдържа повече протеини от яйцата, месото или рибата. Съдържа витамини В12, провитамин А, Е. Съдържа калций и фосфор.

Агар- агар. Използва се за сгъстяване или желиране на ястия. Съдържа витамини К, В9, както и минерали.

Както виждате, имате голям избор, така че не пропускайте да включете някое към диетата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване