Вечерна диета за отслабване

dieta-vecher

Вие сте от хората, които щом се приберат от работа вечер, ядат каквото им падне от хладилника? Ако и при вас е така, значи ви е изключително трудно да спазвате режим за отслабване и да свалите излишните килограми. За вашия случай, има подходяща диета!

Внимавайте какво ядете през деня

За да отслабнете през нощта, трябва да се храните балансирано и без да преяждате. Затова, трябва да включите храни с високо съдържание на фибри. Освен че съдържат малко мазнини и калории, ви дават усещане за ситост, което ще ви помогне да регулирате желанието да ядете захар. Добър вариант е на вечеря да ядете много зеленчуци и месо. Избягвайте месото и пастата.

През деня трябва да се храните редовно, на малки порции. Ако се храните, например по пет пъти дневно, като включите повече плодове и зеленчуци, а намалите хляба, пастата, захарните изделия и тестените изделия, няма да сте толкова гладни вечерта.

dieta-vecher-1

През деня организмът ви изгаря голямо количество енергия, като мастните киселини и глюкозата. През нощта то иска да възстановите загубите. Това причинява атаки на глад, които затрудняват отслабването. Освен плодове и зеленчуци, включете и въглехидрати с бавно усвояване, като пълнозърнестите храни и бобовите култури.

Спазвайте часовете на хранене

Много е важно да се спазва часа за всяко хранене, за да може организмът ни да поддържа метаболизма по подходящ начин.

Избягвайте да се храните късно вечер, тъй като ако го направите, ще заспите бързо. Тялото ви няма да може да изгори необходимите калории и единственото, което ще стане, е да се натрупа излишна енергия, което ще се превърне в мазнини. Между вечерята и лягането в леглото, трябва да минат поне 90 минути.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване