Тези хранят съсипват здравето и фигурата:

otslabvane-apetit-1

Много често сме изкушени да си хапнем сладолед, парче пица, да пийнем газирано. Няма проблем, ако си го позволяваме от време на време, но не трябва да е постоянно, иначе води до напълняваме и не позволява свалянето на килограми.

Тези храни причиняват различни проблеми, освен свързаните с теглото, като: хормонален дисбаланс, претоварване на черния дроб, и пр. Ако искаме да отслабнем, категорично трябва да ги избягваме:

Сладолед. Нормално е през лятото да ни се хапва сладолед. Но трябва да имаме предвид, че той съдържа много захар, транс мазнини, изкуствени оцветители, и пр. Тези вещества са вредни за здравето ни, особено ако прекаляваме с приема им. А трябва да се има предвид, че те не се съдържат само в сладоледа.

Натурални сокове. Купешките обикновено съдържат много захар и оцветители. Вкусът им е изкуствен, допълнен с различни подсладители и консерванти. Ако искаме да получим наистина полезни вещества от натуралния сок, трябва да си го приготвим сами.

Бекон. Въпреки че много хора го включват в диетите си, особено тези, които следват режими с големи количества протеини и мазнини, беконът не е полезен нито за здравето, нито за фигурата. Редовната консумация на колбаси увеличава с 42% риска от сърдечни заболявания и с 19% от диабет. Мащабно изследване стига до заключението, че ако консумираме бекон 14 пъти месечно, се увеличава значително риска от заболявания на белия дроб.

Донът. Въпреки че не изглежда прекалено много като количество, в сравнение с други тестени изделия, но съдържа 35%- 40% транс мазнини, които водят до наднормено тегло, сърдечни заболявания, рак. Без да включваме захарта и останалите добавки, които съдържа. Един средно голям донът съдържа не по- малко от 300 калории.

Газирани напитки. Повечето съдържат много захар и при ежедневна употреба, рискът от диабет се увеличава многократно. Дори напитките с етикет light не помагат: те също са една калорийна бомба с непредвидими последствия за здравето. Основните подсладители в тези напитки са фруктозата и царевичния сироп, които са виновни за затлъстяването и сърдечните заболявания.

Зърнести закуски. Повечето от тези по магазините представляват рафинирани зърна с много захар, понякога и парченца шоколад, които изобщо не трябва да присъстват на закуската ни. Трябва да се избират пълнозърнестите закуски с фибри и без захар, за да се поддържа храносмилателната система.

Пица. Това е бомба от въглехидрати, която трудно се храносмила и усвоява от тялото. Така не само оставаме без енергия, но се натрупват триглицериди в мастните тъкани. Въпреки че не трябва да елиминираме въглехидрати от режима си на хранене, те трябва да са от други източници, например – плодове, зеленчуци зърнени култури. Проблемът с пицата е, че обикновено консумираме голямо количество и не се задоволяваме с малка порция.

Пържени картофи. Освен транс мазнините, съдържат опасното вещество акриламид, което е карцерогенно. То се появява след загряването на суровите картофи до високи температури.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване