От какво се напълнява през лятото

otslabvane-topene-na-kalorii

През лятото, особено по време на почивката си, се отпускаме и започваме да нарушаваме хранителния си режим от време на време. Извинението ни винаги е, че е лято, че е време за почивка и можем да си позволим някоя глезотия.

През лятото по- често излизаме да се храним извън дома си. Най- често прекаляваме с алкохола и мезетата. Позволяваме си по- калорична храна. Избягвайте пърженото и панираното, които обикновено са най- честите начини за приготвяне на предястия.

Какво да избираме от менютата в ресторантите? Най- вече ястия, които съдържат пресни плодове и зеленчуци, риба и ориз. Десертът най- добре е някой сезонен плод, като диня или пъпеш. Избягвайте консумацията на газирано. Замествайте го с вода.

dieta-problemi

През лятото трябва да внимаваме и със сладоледа.

Хидратацията е много важна за организма ни през лятото, заради високите температури, както и защото губим повече минерали и соли чрез потта. Най- добрият вариант за хидратиране е водата. Може е плодови или зеленчукови сокове, но трябва да са прясно изцедени и без допълнителна захар.

Трябва да внимавате с консумацията на алкохол. Той действа силно дехидратиращо. Може да си позволите по чаша малка бира, чаша червено или бяло вино.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване